Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KARIMA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1974 - heden

Genre

Nederlandstalig, R&B, zang

Karima

R&B zangeres Karima Lemghari (Amsterdam, 22 juni 1974) start haar carrière in de Amsterdamse formatie Dignity. Ze gaat daarna solo verder en levert bijdragen op platen van Postmen (Documents en Revival), E-life (More Days To Come) en Doe Maar (de remake van De Bom). Karima maakt onderdeel uit van het ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2001   Dignity
2001   Leoni Jansen
2001   Postman
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Karima

R&B zangeres Karima Lemghari (Amsterdam, 22 juni 1974) start haar carrière in de Amsterdamse formatie Dignity. Ze gaat daarna solo verder en levert bijdragen op platen van Postmen (Documents en Revival), E-life (More Days To Come) en Doe Maar (de remake van De Bom). Karima maakt onderdeel uit van het project Social Life en schrijft en zingt voor dit project het nummer Tomorrow. Daarnaast geeft ze workshops zang en doet ze optredens op scholen en in buurthuizen. In april 2002 brengt ze voor Amnesty International samen met de rapper Ali B de benefietsingle Waar Gaat Dit Heen uit. Een jaar later tekent ze een contract bij Ali B's label Spec Music. In de periode 2004-2006 is ze betrokken bij de musical The Lion King van Joop van den Ende. Ze is sopraan in het zangensemble en understudy van Shenzi en Sarabi. Karima treedt op bij o.a. Petje Af Festival, het lustrum van radiozender FunX, AVRO's Nieuwe Jas, de uitreiking van de Zilveren Harp 2008 en Friends For Warchild. De single Hold On Sister is het themanummer van Because I Am A Girl, de campagne van Plan Nederland. In het kader van deze campagne reist Karima voor omroep Llink naar India om een reportage te maken over de achtergestelde positie van vrouwen. Haar debuutalbum Belofte komt in december 2008 uit. Karima doet in 2017 mee aan de blind auditions van The Voice of Holland. De coaches (onder wie Ali B) draaien niet hun stoelen om.

In bezetting van

Dignity   zang

Discografie Karima

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Karima

Video Karima

ALI B - 'WAAR GAAT DIT HE...
ALI B - 'WAAR GAAT DIT HEEN?' FT. KARIMA
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
ALI B - 'WAAR GAAT DIT HEEN?' FT. KARIMA

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer