Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KARIN KENT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Karin Kent bij tvprogramma De Metronoom

Periode

11-11-1943 - heden

Genre

pop, zang

Karin Kent

Amsterdamse popzangeres die in 1966 beroemd wordt met haar vertolking van Dans Je De Hele Nacht Met Mij?
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1948   Martine Bijl
1960   Dutch Swing College Band
1964   Johnny & His Cellar Rockers
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Karin Kent

Amsterdamse popzangeres die in 1966 beroemd wordt met haar vertolking van Dans Je De Hele Nacht Met Mij?

1964

Janneke Kanteman (Amsterdam, 11 november 1943) debuteert in de band van haar neef, de Flying Tigers. Maakt als Karin Kent haar eerste single Als Ik Een Jongen Was waarop ze wordt begeleid door Johnny & The Cellar Rockers, de band van Jan Akkerman. In juni is de zangeres een van de voorprogramma's tijdens het optreden van The Beatles in Blokker.

Jan Akkerman Johnny & His Cellar Rockers

1965

Meerdere singles volgen maar zonder noemenswaardig succes.

1966

Uit de fotocollectie van Beeld en Geluid: Karin Kent bij tvprogramma De Metronoom Karin Kent treedt met veel succes op tijdens het songfestival in Knokke met het liedje Dans Je De Hele Nacht Met Mij?, een vertaling van een compositie van Burt Bacharach en Hal David. Eenmaal op single uitgebracht schiet het nummer naar de eerste plaats van de hitparade. Het nummer is ook de grote trekpleister op de gelijknamige LP, die vol staat met soortgelijk zorgeloos repertoire. Bij haar optredens laat Karin Kent zich begeleiden door verschillende begeleidingsbands zoals de Clungels, de Hot Fighters, The Whippets (Tilburg) en de Torero's. In The Whippets zit onder meer drummer Frank Dieters die later deel uitmaakt van de Tumbleweeds. The Whippets stopt in 1967 na het vertrek van zangeres Jose Konings.

Torero's Tumbleweeds

1967

De door Kent gewenste Engelstalige carrière komt niet van de grond, maar ten tijde van het carnaval staat ze opnieuw in de hitlijsten met Jelle Sal Wel Sien, een vertaling van Yellow Submarine van The Beatles. De tekst van het nummer verwijst naar Jelle Zijlstra, op dat moment minister van Financiën.

1970

Het succes neemt al snel af. Janneke Kanteman trekt zich na een periode als zangeres bij Euson & Stax in 1970 terug uit de popmuziek om te gaan reizen.

Euson

1975

Een comeback met de single Love Me mislukt. Wel maakt ze eind jaren zeventig een jaar deel uit van het Amsterdams Vrouwencabaret.

1995

Als De Sjonnies de top tien halen met hun versie van Dans Je De Hele Nacht Met Mij? wordt ook het origineel weer menigmaal uit de kast getrokken. Karin Kent verkiest dan echter de anonimiteit.

De Sjonnies

Discografie Karin Kent

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Karin Kent

Audio/Video Karin Kent

Video Karin Kent

Karin Kent ♪ Sweet Nothin...
Karin Kent ♪ Sweet Nothin' ♫
Karin Kent & The Blue Dia...
Karin Kent & The Blue Diamonds ♪ Wie, Wie, Wie ♫
Karin Kent ♪ In De Mist ♫
Karin Kent ♪ In De Mist ♫
Karin Kent ♪ Yes Sir, Tha...
Karin Kent ♪ Yes Sir, That's My Baby ♫
Karin Kent ♪ Rio De Janei...
Karin Kent ♪ Rio De Janeiro ♫
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Karin Kent ♪ Yes Sir, That's My Baby ♫

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer