Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KATARZYNA GLOWICKA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1977 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.glowicka.com

Biografie Katarzyna Glowicka

Katarzyna Glowicka is geboren in 1978 in Polen. Opleiding Zij studeerde aan het Wroclaw conservatorium bij Grazyna Pstrokonska-Nawratil en vervolgde haar studie bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Ivan Fidele aan het conservatorium van Straatsburg. Nu studeert zij aan het Sonic Arts Research Centre in Noord-Ierland. Composities Glowicka ...
Volledige biografie...

Biografie Katarzyna Glowicka

1977

Katarzyna Glowicka is geboren in 1978 in Polen.


Opleiding

Zij studeerde aan het Wroclaw conservatorium bij Grazyna Pstrokonska-Nawratil en vervolgde haar studie bij Louis Andriessen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en bij Ivan Fidele aan het conservatorium van Straatsburg. Nu studeert zij aan het Sonic Arts Research Centre in Noord-Ierland.


Composities

Glowicka heeft muziek voor verschillende soorten ensembles geschreven, waaronder voor kamerorkest en symfonieorkest. Haar oeuvre bevat tevens theatermuziek en elektro-akoestische werken. Haar composities zijn uitgevoerd in Polen, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, de Oekraïne en Nederland. Autumn Concerto voor altsaxofoon en orkest werd in april 2004 uitgekozen voor het Project Jonge Componisten en uitgevoerd door Holland Symfonia.


Prijzen

Zij heeft diverse beurzen en onderscheidingen ontvangen, onder meer van het ministerie van OC&W, de Europese Commissie, de Poolse Society of Contemporary Music en de Musica Sacra Competition.

2006

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Katarzyna Glowicka

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer