Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KEES BOEKE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1950 - heden

Genre

barok, hedendaags, klassiek, middeleeuwen, renaissance

Online

www.o-livemusic.com

Biografie Kees Boeke

Kees Boeke is in 1950 te Amsterdam geboren. Opleiding Hij studeerde blokfluit bij Frans Brüggen en cello bij Anner Bijlsma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1969 cum laude afstudeerde. Activiteiten In 1969 formeerde Kees Boeke Quadro Hotteterre. In 1970 werd hij docent aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam.
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1972   Frans Brüggen

Biografie Kees Boeke

1950

Kees Boeke is in 1950 te Amsterdam geboren.


Opleiding

Hij studeerde blokfluit bij Frans Brüggen en cello bij Anner Bijlsma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 1969 cum laude afstudeerde.


Activiteiten

In 1969 formeerde Kees Boeke Quadro Hotteterre. In 1970 werd hij docent aan het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Hij maakte deel uit van Syntagma Musicum, was in 1972 medeoprichter van Sour Cream (met Frans Brüggen en Walter van Hauwe), Little Consort Amsterdam (1978) en Mala Punica (1989). In 1990 werd hij docent blokfluit en oude muziek aan de Hochschule für Musik und Theater in Zürich. Sinds 2005 doceert hij Middeleeuwse en Renaissance Muziek aan het Institut für Alte Musik in Trossingen (Duitsland). Vanaf 1996 is hij leider van Cantica Symphonia. Met het ensemble Ars Nova Kopenhagen was hij op het Festival Oude Muziek in Utrecht en het Festival Vlaanderen in Antwerpen. Hij is tevens gastdirigent bij het vocaal-instrumentaal ensemble L'Homme Armé uit Florence. Hij geeft geregeld lezingen en master classes blokfluit en oude muziek. Met Antonio Politano vormt Boeke een elektronisch blokfluitduo: Duix. Het ensemble speelt vooral hedendaagse Italiaanse muziek voor basblokfluit o.a. in Villa Medici in Rome, Santa Maria della Grazia in Milaan, op het IJsbreker Festival in Amsterdam, het Ars Musica Festival in Brussel en in het Cité de la Musique in Paris. Kees Boeke woont in Toscane, in de buurt van Arezzo, waar hij zuivere olijfolie en wijn produceert.


Composities

Kees Boeke is componist en tevens samensteller van oude en moderne muziek voor uitgevers als Zen-On in Tokyo en Schott in Londen.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Kees Boeke

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer