Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KEES DE KONING

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

14-05-1974 - heden

Genre

hiphop, producer, producers

Online

Facebook
Twitter

Kees de Koning

Kees de Koning is voormalig OOR-journalist en VPRO-DJ (Dutch Masters bij Villa 65). Hij is oprichter van het hiphop-label Top Notch waarmee hij vanaf 1995 met succes heeft met acts als Extince, Def Rhymz en Postmen. Top Notch maakt later onderdeel uit van major Virgin. De Koning wordt A&R-manager ...
Volledige biografie...

Instrumenten

producer

Genoemd in de biografie van

1988   Dio
1994   Postmen
1997   Yukkie B
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Kees de Koning

Kees de Koning is voormalig OOR-journalist en VPRO-DJ (Dutch Masters bij Villa 65). Hij is oprichter van het hiphop-label Top Notch waarmee hij vanaf 1995 met succes heeft met acts als Extince, Def Rhymz en Postmen. Top Notch maakt later onderdeel uit van major Virgin. De Koning wordt A&R-manager bij Virgin en scoort ook daar met acts als Raymzter en Opgezwolle. Per 1 mei 2004 heeft Top Notch een marketing en distributiedeal met independent PIAS. De Koning houdt zich tevens bezig met het presenteren van radioprogramma's als VPRO's 3voor12XL (tot eind 2007) en voor de online radiozender Lijn5.com, het hiphopsite Statemagazine.nl en het management van zangeres Anouk (vanaf eind 2007). In 2008 verkoopt hij zijn label aan Universal en wordt hij Director Artist Development bij de platenmaatschappij. Hij is ook consultant op het gebied van hiphop voor het bedrijfsleven.

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kees de Koning

Audio/Video Kees de Koning

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer