Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KEES VAN UNEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1955 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Kees van Unen

Kees van Unen is geboren in 1955 te Roosendaal. Opleiding Hij studeerde kerkorgel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg van 1974-1979 bij Maurice Pirenne en Hub Houët. Van 1977-1980 studeerde hij muziektheorie aan het Brabants Conservatorium bij Jan van Dijk en voltooide deze studie in 1983 aan het (toenmalige) Sweelinck Conservatorium te ...
Volledige biografie...

Biografie Kees van Unen

1955

Kees van Unen is geboren in 1955 te Roosendaal.


Opleiding

Hij studeerde kerkorgel aan het Brabants Conservatorium te Tilburg van 1974-1979 bij Maurice Pirenne en Hub Houët. Van 1977-1980 studeerde hij muziektheorie aan het Brabants Conservatorium bij Jan van Dijk en voltooide deze studie in 1983 aan het (toenmalige) Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Daarnaast studeerde hij (privé) compositie bij Daan Manneke tot 1986.


Activiteiten

Vanaf 1980 is Kees van Unen werkzaam als docent muziektheorie. Hij is verbonden aan het conservatorium van de Hogeschool INHOLLAND te Alkmaar en tevens aan de Hogeschool Helicon te Zeist (Vrije Muziekacademie). Sinds 1992 is Van Unen actief bij het Alkmaarse Provadja Theater als concertprogrammeur Nieuwe Muziek. Voorts geeft hij regelmatig lezingen over onderwerpen betreffende de hedendaagse muziek. Momenteel is hij organist van de Laurentiuskerk in Heemskerk.


Composities

Kees van Unen ontving opdrachten van o.a. de provincie Noord-Brabant, de gemeente Alkmaar, de Stichting Internationaal Schnitger Orgelfestival en het Engelse internationale festival Rainbow across Europe, waarmee hij in 1996 en 1997 door Europa toerde. Zijn stukken worden gespeeld in binnen- en buitenland.

contact: keesvanunen@musician.org

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Kees van Unen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer