Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KEMPI

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Du Zoon

Periode

18-06-1986 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap

Online

Officiële website

Kempi

Kempi is een rapper uit Eindhoven met Antilliaanse roots. Hij valt op door zijn melodieuze rapstijl en teksten in een combinatie van Nederlands, Papiaments, straattaal en Brabants dialect. Hij zit in de gevangenis als hij in 2006 een platencontract tekent bij het label Top Notch. Zijn debuutalbum Du Zoon komt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jerrely Slijger   rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

2012   De Jeugd van Tegenwoordig
2012   Doe Maar
2014   Reverse

Biografie Kempi

Kempi is een rapper uit Eindhoven met Antilliaanse roots. Hij valt op door zijn melodieuze rapstijl en teksten in een combinatie van Nederlands, Papiaments, straattaal en Brabants dialect. Hij zit in de gevangenis als hij in 2006 een platencontract tekent bij het label Top Notch. Zijn debuutalbum Du Zoon komt uit in 2008.

1986

Kempi (Jerrely Slijger, Helmond, 18 juni 1986) groeit op in de achterstandswijk Woensel-West in Eindhoven en komt regelmatig in aanraking met justitie. Hij dealt in drugs en schrijft in zijn vrije tijd rapteksten, geïnspireerd door onder meer Tupac Shakur en 50 Cent, en rapt in verschillende crews.

2006 - 2008

Op zijn twintigste brengt Kempi met hulp van DJ One-2 van de SpinMasters in eigen beheer de mixtape Tsss Kempi uit. De mix is een downloadhit binnen de Nederlandse hiphopscene. De track Zoveel Stress staat maandenlang hoog in de charts van Luvmusic.nl. Kempi wordt geïnterviewd in het State Magazine en regelmatig gedraaid in toonaangevende hiphopradioshows. Kees de Koning van het label Top Notch biedt de rapper een platencontract aan. Het contract wordt getekend als Kempi in de gevangenis de uitspraak afwacht over zijn vermeende medeplichtigheid aan een geweldsdelict. Na zijn vrijspraak in september 2006 in Den Bosch stort de rapper zich volledig op zijn rapcarrière. Kort achter elkaar verschijnen de mixtapes Rap 'N Borie en Mixtape 3.1. Met het producercollectief SoundG8 (Roël Donk, Dennis Letnom en Jihad Rahmouni) werkt hij aan zijn debuutalbum. Ondanks zijn voornemen op het goede pad te blijven, gaat Kempi een paar keer in de fout en wordt hij in juni 2008 veroordeeld tot twaalf maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf, met aftrek van voorarrest. Op de hoes van zijn debuutalbum Du Zoon (2008) staat Kempi afgebeeld als Jezus, inclusief rozenkrans en stigmata. In openhartige teksten maakt hij gebruik van een mengeling van Nederlands, Papiaments, straattaal en Brabants dialect. Veel van de tracktitels hebben een alternatieve spelling, getuige de albumtitel en tracktitels als Draai Ehm Af en Wakker In Du Cel. Het album komt binnen op de zevende plaats van de Album Top 100. De cd bevat als bonus een dvd met onder meer de documentaire Free Kempi van Ivan Barbosa. De filmmaker heeft de rapper met camera gevolgd vanaf zijn vrijspraak in september 2006 tot vlak na zijn laatste veroordeling.

SoundG8

2009 - 2011

In 2009 verschijnt Kempi's vierde mixtape: Mixtape 3.2: Du Evolutie Van 'n Nigga. Op de track Revolutie (Remix) werkt de rapper samen met E.D.I. Mean en Young Noble van Outlawz, de rapgroep uit New York die in 1995 mede is opgericht door Tupac Shakur (1971-1996). Op 6 oktober 2009 verzorgt Kempi het voorprogramma van de Amerikaanse hiphopster Lil Wayne in de Heineken Music Hall. Op de vijfde mixtape Du Gangsta Tape: It's Official (2010) staat onder meer een samenwerking met de Amerikaanse rapper Layzie Bone van Bone Thugs-n-Harmony uit Cleveland. Op 15 maart 2010 staat Kempi in Ahoy', Rotterdam als supportact van 50 Cent. In juni 2011 verschijnt zijn tweede album Het Testament Van Zanian Adamus. De titel verwijst naar een van zijn doopnamen (Zanian) en de echte achternaam van zijn vader (Adamus). De rapper noemt de plaat veel muzikaler dan zijn eerdere werk en zingt ook op sommige tracks. Het producercollectief SoundG8 maakt veel gebruik van live ingespeelde instrumenten, met een prominente rol voor de elektrische gitaar en drums. Diana is een duet met Lucky Fonz III. In het nummer Na Du Show rapt Kempi met Fresku en het lichtvoetige slotnummer Not Human is een samenwerking met rapper Keizer. Ook saxofonist Tim Wes, rapper Duvel, de Surinaamse zanger Damaru, zangeres Shirma Rouse en zelfs Alex Roeka (in het rockende nummer Moordzaak) leveren bijdragen. Rolf 'Sanchez' Wienk (finalist X Factor 2011) doet mee op de single Blijven. Samen met Rasskulz, Lens en de vrouwelijke rapper CrazyShee vormt Kempi The Gotti Gang, vernoemd naar de track John Gotti op de EP RockNRolla. Kempi’s versie van Guus Meeuwis’ hit Het Is Een Nacht, voortgekomen uit de DWDD Recordings van het televisieprogramma De Wereld Draait Door, wordt officieel uitgebracht. Naar aanleiding van het overlijden van zijn oma aan kanker, brengt Kempi in december de benefietplaat #TEGENK4NKER EP uit via iTunes. Zanger Wudstik, zangeres Neenah, labelgenoot Gers Pardoel en de Franstalige Congo Frankavelli verlenen hun medewerking. Alle opbrengsten van deze elf tracks tellende EP worden afgedragen aan de stichting KWF-Kankerbestrijding.

Gers Pardoel Guus Meeuwis Lucky Fonz III Rolf Sanchez

2012 - 2013

Kempi speelt samen met Willie Wartaal van De Jeugd Van Tegenwoordig een bijrol als kleine crimineel in Black Out (januari), een thriller van regisseur Arne Toonen. Hij is ook te zien in de televisieserie Van God Los. Kempi verlaat Top Notch en maakt begin september bij statemagazine.nl bekend een streep te zetten onder zijn muzikale carrière. In oktober wordt de rapper door de Rotterdamse rechtbank veroordeeld tot twee maanden cel voor de mishandeling van zijn vriendin. Tijdens het uitzitten van die straf wordt hij opnieuw gearresteerd voor verdenking van mensenhandel. In september 2013 wordt bekend dat de rechtbank hem schuldig acht. Kempi moet voor 15 maanden de cel in.

De Jeugd van Tegenwoordig

Discografie Kempi

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kempi

Audio/Video Kempi

Video Kempi

Kempi - Blijven Wij ft. R...
Kempi - Blijven Wij ft. Rolf Wienk
Het Testament van Zanian ...
Het Testament van Zanian Adamus | Studio Docu Deel 3
Het Testament van Zanian ...
Het Testament van Zanian Adamus | Studio Docu Deel 2
Het Testament van Zanian ...
Het Testament van Zanian Adamus | Studio Docu Deel 1
Love Song
Love Song
Love Song ft. Hannah Ita ...
Love Song ft. Hannah Ita (Prod. JespyBeats)
Ik Ben Een Hosselaar
Ik Ben Een Hosselaar
Ik Ben Du Baas
Ik Ben Du Baas
Jij Werkt Vo Mij (Part 1)...
Jij Werkt Vo Mij (Part 1) #4 Juize F Kemp Mixtape (Du Gangsta Tape mixed by Dj Waxfiend).
Loupy Skit
Loupy Skit
Dit Is Relluh
Dit Is Relluh
Du Strati Baby
Du Strati Baby
Lobie Vo Mu Niggaz
Lobie Vo Mu Niggaz
Manny Skit
Manny Skit
Studio Sessie 1
Studio Sessie 1
Studio Sessie 2
Studio Sessie 2
Breng Mu Naar Z
Breng Mu Naar Z
Studio Sessie 3
Studio Sessie 3
Ik Ben Du Baas (Du Gangst...
Ik Ben Du Baas (Du Gangsta Tape in de winkel vanaf 26 maart!)
500 Gram
500 Gram
Backa In Du Hood #18 Juiz...
Backa In Du Hood #18 Juize F Kemp Mixtape (Du Gangsta Tape mixed by Dj Waxfiend).
Honger
Honger
Intro
Intro
Du Stick Up
Du Stick Up
Ze Pikt Mu Op
Ze Pikt Mu Op
Driemteam
Driemteam
Revolutie (Remix)
Revolutie (Remix)
Intro (101Barz)
Intro (101Barz)
Mooie Dromen
Mooie Dromen
Party Chick
Party Chick
Dikke Tieten
Dikke Tieten
Du Toast
Du Toast
Dusdat
Dusdat
Faam Is?!
Faam Is?!
Wakker In Du Cel (Remix)
Wakker In Du Cel (Remix)
Evolutie Van
Evolutie Van
Ik Doe Me Werk
Ik Doe Me Werk
Helemaal Stoned
Helemaal Stoned
Ik Weet Niet Hoe
Ik Weet Niet Hoe
The Making Of Buschauffeur
The Making Of Buschauffeur
Ik Ga Voor Du Top Baby
Ik Ga Voor Du Top Baby
Mijn Excuses
Mijn Excuses
Vergiffenis
Vergiffenis
Skit
Skit
La Musica
La Musica
Als Ik Val
Als Ik Val
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Backa In Du Hood #18 Juize F Kemp Mixtape (Du Gangsta Tape mixed by Dj Waxfiend).

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer