Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KIM BOWMAN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1957 - heden

Genre

hedendaags

Online

www.kimbowman.net

Biografie Kim Bowman

Kim Bowman (Bouwman) werd geboren op 4 oktober 1957 te Margaret River in West-Australië. Opleiding Hij studeerde aan de kunstacademie Sint Joost in Den Bosch. Daarnaast speelde hij gitaar en drums in een punk band. Na lange tijd muziek en beeldende kunst gecombineerd te hebben is de muziek de overhand gaan nemen.
Volledige biografie...

Biografie Kim Bowman

1957

Kim Bowman (Bouwman) werd geboren op 4 oktober 1957 te Margaret River in West-Australië.


Opleiding

Hij studeerde aan de kunstacademie Sint Joost in Den Bosch. Daarnaast speelde hij gitaar en drums in een punk band. Na lange tijd muziek en beeldende kunst gecombineerd te hebben is de muziek de overhand gaan nemen. Van 1986 tot 1988 studeerde Bowman compositie bij David Porcelijn aan het Utrechts Conservatorium en elektronische muziek bij Ton Bruynèl. In 1987 volgde hij een master class bij Morton Feldman en van 1988 tot 1993 studeerde hij contrabas en piano aan het Rotterdams Conservatorium en compositie bij Klaas de Vries. Kim Bowman woont en werkt sinds 2005 in Sydney, Australië.

Composities
Hij componeert vooral voor grote ensembles en orkesten. Zijn werken worden uitgevoerd over de hele wereld (Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Italië, Engeland, Japan, U.S.A., Hongarije, Australië, Korea, Mexico en Tsjechië) door ensembles en orkesten zoals het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, Holland Sinfonia, Sydney Symphony Orchestra, Meridian Arts Ensemble New York met dirigenten als Reinbert de Leeuw, David Porcelijn, Etienne Siebens, Lucas Vis en Jac van Steen. Voor een aantal composities ontwikkelde Bowman speciale instrumenten zoals 'footslaps' bij Black Wind. Bij recente composities werkte hij samen met andere kunstenaars door theatrale en visuele elementen toe te voegen. In Sydney ontwerpt Bowman sinds 2008 'sound sculptures' en muziekinstrumenten voor openbare ruimtes en speelplaatsen.


Prijzen

Entity, voor fluitkwartet (1996) kreeg in 1998 een eervolle vermelding in de Newly Published Music Competition, uitgeschreven door The National Flute Association in de Verenigde Staten. Alchemia I voor orkest, werd door de National Score Reading Panel of Symphony Australia uitgekozen voor uitvoering in het seizoen 2000.

Kim Bowman

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Kim Bowman

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer