Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KIM HOORWEG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kim Hoorweg in 2007

Periode

09-12-1992 - heden

Genre

jazz, zang

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Helga Zaagsel

Kim Hoorweg

Kim Hoorweg uit Rotterdam is de jongste jazzzangeres die een platencontact krijgt bij het Amerikaanse jazzlabel Verve.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2005   Rolf Delfos
2007   Ilja Reijngoud
2007   The Houdini's
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Kim Hoorweg

Kim Hoorweg uit Rotterdam is de jongste jazzzangeres die een platencontact krijgt bij het Amerikaanse jazzlabel Verve.

2007

Kim Hoorweg in 2007 Via haar vader, de pianist Erwin Hoorweg uit The Houdini's, komt Kim Hoorweg op jonge leeftijd in contact met Trijntje Oosterhuis, door wie ze wordt geïnspireerd jazz te zingen. Kim is veertien jaar wanneer in 2007 haar eerste album Kim Is Back verschijnt. De cd bevat repertoire geïnspireerd door Ella Fitzgerald en voornamelijk haar vertolkingen van The Gershwin Songbook. Het nummer What A Little Moonlight Can Do is een duet met Trijntje Oosterhuis. In de zomer van 2007 staat Kim Hoorweg voor het eerst op North Sea Jazz. Ze treedt ook met Trijntje Oosterhuis in de Heineken Music Hall bij het Metropole Orkest.

Metropole Orkest The Houdini's Trijntje Oosterhuis

2008 - 2010

Sinds 2008 zingt Hoorweg onder de naam Helga Zaagsel in de latin-jazzband Bongomatik. In september 2008 gaat ze met haar eigen kwintet op tournee langs ongeveer 25 theaters. Naast Gershwin speelt ze ook nummers van Johnny Cash, John Legend, The Police en Herman van Veen. Trijntje Oosterhuis doet ook mee op Hoorwegs tweede album My Recipe For A Happy Life (2009) met daarop merendeels zelf geschreven, eigentijds jazzrepertoire met pop- en funkinvloeden. Op de plaat staan gastbijdragen van Prince-toetsenist Chance Howard, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis en Perquisite. Tijdens haar optredens wordt de zangeres regelmatig begeleid door het Erwin Hoorweg Kwintet, bestaand uit Erwin Hoorweg (piano), Angelo Verploegen (trompet/bugel), Tom Beek (saxofoon), Hugo den Oudsten (bas) en Salle de Jonge (slagwerk). Ze staat als hoofdact op gerenommeerde festivals zoals The Hague Jazz, Grolsch International Jazz Festival (Enschede), Jazz In Duketown (Den Bosch), Amersfoort Jazzfestival en IJsseljazz (Gorssel). Daarnaast doet ze optredens met hiphopformatie Kern Koppen en jazzmusici als Karel Boehlee, Hans Vroomans, Tom Beek, Eric van der Westen, Rik Mol, Martin Verdonk, Milan Bonger en Tollak Ollestad. Kim Hoorweg wordt als gastsoliste uitgenodigd bij het Magogo Kamerorkest. Op uitnodiging van Raul Midón gaat de zangeres in 2010 naar de Verenigde Staten, wat onder meer leidt tot een gezamenlijk optreden op het Pulsation Festival in Nancy.

Candy Dulfer Perquisite

2011

Kim Hoorweg in 2011 In New York leert ze van zangeres Catherine Russel veel over het repertoire van Peggy Lee. Met de opgedane muziekkennis gaat ze in 2011 samen met The Houdini's op tournee met het programma Fever, A Tribute To Peggy Lee. Met Bongomatik staat Kim Hoorweg dit jaar op onder anderen het Dunya Festival in Rotterdam en het Afro Latino Festival in België. De zangeres krijgt een contract aangeboden bij Challenge Records en brengt in september 2011 haar cd Why Don't You Do Right? uit met songs van Peggy Lee.

2012

Kim Hoorweg en Shirma Rouse gaan in het najaar gezamenlijk het theater in met Back To The Roots: From Ella To Aretha. Samen zingen ze wereldberoemde nummers van muzikale grootheden waar ze mee zijn opgegroeid, variërend van Jaap Valkhoff, Yves Montand en Johnny Cash tot Aretha Franklin, Duke Ellington en Bob Marley. Enkele van de arrangementen verschijnen ook op de cd Dedicated To You, opgenomen met Martin Verdonk (percussie), Erwin Hoorweg (toetsen, arangeur) en Boudewijn Lucas (bas).

Shirma Rouse

Discografie Kim Hoorweg

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kim Hoorweg

Audio/Video Kim Hoorweg

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer