Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KING MO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2008 - heden

Genre

blues

Online

Officiële website

King MO

King MO is een bluesband die sinds de oprichting in 2008 meerdere prijzen heeft gewonnen tijdens de uitreiking van de Dutch Blues Awards.
Volledige biografie...

Bezetting

Sjors Nederlof   gitaar
Jules van Brakel   basgitaar
Andreas Robbie Carree   drums
Phil Bee   zang

Overige muzikanten

Marcus Weymaere   drums
Remco van der Sluis   drums
Roelof Klijn   basgitaar
Henk Punter   drums
Jules van Bussel   basgitaar
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie King MO

King MO is een bluesband die sinds de oprichting in 2008 meerdere prijzen heeft gewonnen tijdens de uitreiking van de Dutch Blues Awards.

2008 - 2009

King MO wordt opgericht door zanger Phil Bee en gitarist Sjors Nederlof (ex-The Strikes). In zijn carrière heeft Phil Bee tijdens een Jimi Hendrix-tribute in Maastricht april 2002 opgetreden met Hendrix-bassist Noel Redding (1945-2003) en samengewerkt met Jan Akkerman en Steve Lukather (Toto) (tournee in 2003). Akkerman levert in 2005 gastbijdragen op het album van de band Phil Bee and The Buzztones. Het allereerste optreden van King MO is op 28 september 2008 in La Bonbonnière te Maastricht. De bezetting bestaat op dat moment naast Bee en Nederlof uit Colly Franssen (Hammond), Charly Verbinnen (gastgitarist), Eric Fox (bas, achtergrondzang) en Remco van der Sluis (drums). Een registratie van het optredens verschijnt een jaar later op de cd Live At La Bonbonnière (2009). De band tourt vanaf april 2009 door Nederland en België met onder meer optredens tijdens de festivals Ribs & Blues (Raalte), Highlands (Amersfoort), Zomerparkfeest (Venlo) en R&B Night (Groningen).

Jan Akkerman

2010 - 2013

Tijdens de uitreiking van de Dutch Blues Award in 2010 wint de band in de categorie Beste Album voor hun tweede cd Sweet Devil. Sjors Nederlof is winnaar in de categorie Beste Gitarist. Nederlof wordt ook in 2011 en 2012 genomineerd. Zanger Phil Bee wordt genomineerd in de jaren 2010, 2011 en 2012. Op uitnodiging van de Dutch Blues Foundation vertegenwoordigt King MO in februari 2011 Nederland tijdens de International Blues Challenge in Memphis. Een maand later doet de band mee aan de European Blues Challenge in Berlijn. Drummer Andreas Robbie Carree (o.a. Taildragger, Nico Wayne Toussaint en Jerry Portnoy) wint een Dutch Blues Award in 2011. In hetzelfde jaar krijgt bassist Jules van Brakel (o.a. Alex Schultz, Ian Siegal, Mike Welch, Mike & the Mellotones) een nominatie. Vanaf 2012 is de band steeds meer in het buitenland te zien, op festivals in Groot-Brittanië, Polen, Luxemburg, België en Duitsland. Ondertussen werkt King MO aan het vierde album.

Discografie King MO

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's King MO

Audio/Video King MO

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer