Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KING OF THE WORLD

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

King Of The World in 2012

Periode

2012 - heden

Genre

blues, pop/rock

Online

Officiƫle website

King Of The World

King Of The World is de bluesband rondom gitarist Erwin Raymond Java, bekend van onder anderen White Honey en Cuby + Blizzards. De bandnaam refereert aan een nummer van John Lee Hooker, een van de favoriete bluesmuzikanten van Harry 'Cuby' Muskee en is tevens een verwijzing naar bluesgrootheden als Freddy ...
Volledige biografie...

Bezetting

Erwin Raymond Java   gitaar
Ruud Weber   basgitaar, zang
Fokke de Jong   drums
Govert van der Kolm   toetsinstrumenten

Genoemd in de biografie van

2012   Cuby + Blizzards
2012   Normaal

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

4-12-20, Hedon, Zwolle

Biografie King Of The World

King Of The World is de bluesband rondom gitarist Erwin Raymond Java, bekend van onder anderen White Honey en Cuby + Blizzards. De bandnaam refereert aan een nummer van John Lee Hooker, een van de favoriete bluesmuzikanten van Harry 'Cuby' Muskee en is tevens een verwijzing naar bluesgrootheden als Freddy King, BB King en Albert King. In de bezetting onder meer drummer Fokke de Jong (Normaal) en zanger/bassist Ruud Weber (Snowy White). De eerste try-out van de band is op 29 maart 2012 in de Amer in het Drentse dorp Amen. Het titelnummer van het album Can't Go Home (2013) is opgedragen aan Harry Muskee. Naast eigen werk bevat de plaat covers van Johnny 'Guitar' Watson, Ray Charles en Freddie King.

Discografie King Of The World

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's King Of The World

Audio/Video King Of The World

Video King Of The World

King of the World promo.wmv
King of the World promo.wmv
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
King of the World promo.wmv

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer