Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KOVACS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Artwork EP My Love (bron: officiële website)

Periode

15-04-1990 - heden

Genre

pop jazz, zang

Online

Officiële website

Kovacs

Kovacs is zangeres Sharon Kovacs die optreedt onder haar achternaam. Haar donkere stemgeluid doet denken aan dat van Lana del Rey en Amy Winehouse. Tijdens haar studie aan de Rock City Institute in Eindhoven komt ze in contact met producer Oscar Holleman. Ze doet sessies met hem en reist na ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2013   Oscar Holleman

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

29-5-21, Openluchttheater Caprera, Bloemendaal

Biografie Kovacs

Kovacs is zangeres Sharon Kovacs die optreedt onder haar achternaam. Haar donkere stemgeluid doet denken aan dat van Lana del Rey en Amy Winehouse. Tijdens haar studie aan de Rock City Institute in Eindhoven komt ze in contact met producer Oscar Holleman. Ze doet sessies met hem en reist na haar studie naar allerlei landen om te werken met diverse songwriters. In mei 2014 komt haar debuut EP uit. De single My Love wordt opgepikt door radiostations 3FM en Radio 6 Soul & Jazz. Ze wordt uitgeroepen als 3FM Serious Talent en als Radio 6 Soul & Jazz Talent. Op het IDFA gaat in 2014 de documentaire Wolflady van Daan Willekens in première. In de documentaire wordt Kovacs twee jaar lang gevolgd tijdens haar muzikale ontdekkingstocht die leidt tot haar EP en een contract bij Warner International. Voor haar EP krijgt Kovacs in 2015 een Edison als beste nieuwkomer. In dat jaar verschijnt ook haar debuutalbum Shades of Black, waarmee de zangeres ook in Duitsland succes oogst.

Discografie Kovacs

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kovacs

Audio/Video Kovacs

Video Kovacs

Kovacs - My Love (Officia...
Kovacs - My Love (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kovacs - My Love (Official Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer