Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KRAANTJE PAPPIE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

01-07-1986 - heden

Genre

hiphop, Nederhop, Nederlandstalig, rap, rap, tekstschrijver

Online

Officiële website

Kraantje Pappie

Kraantje Pappie is een rapper uit Groningen. In 2012 scoort hij een hit in Nederland en België met het nummer Waar Is Kraan?
Volledige biografie...

Instrumenten

rap, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

2011   Boef en de Gelogeerde Aap
2012   Broederliefde

Concerten & Festivals

i.s.m. Podiuminfo / Festivalinfo

13-5-21, Zomerfeesten De Hoeve, Haaksbergen

Biografie Kraantje Pappie

Kraantje Pappie is een rapper uit Groningen. In 2012 scoort hij een hit in Nederland en België met het nummer Waar Is Kraan?

1986 - 2011

Kraantje Pappie (echte naam Alex van der Zouwen) groeit op in de buurt van Rotterdam. Tijdens zijn puberteit verhuist hij naar Groningen. Het jeugdige judotalent wint in 2004 de Nederlandse kampioenschappen onder de 20. Deze titel verdedigt hij het jaar daarop met succes, maar hij besluit dat een topsportcarrière niets voor hem is. Hij stort zich op het rappen en wint in 2007 de Before The Fame Award in de de Groningse hiphop-competitie. In 2008 verschijnt zijn mixtape ClubVoer, gemaakt samen met DJ Friss. Omdat hij niet meer aan judo doet hoeft Kraantje Pappie zijn gewicht niet meer onder de 73 kilo te houden. Hierdoor komt hij flink aan en schommelt zijn gewicht. De titel van zijn eerste cd, Boulimia EP uit 2010, verwijst hiernaar.

DJ Friss

2012

Kraantje Pappie breekt door naar het grote publiek met zijn nummer Waar Is Kraan? Het is geproduceerd door het Groningse dance-trio Noisia dat ook de rest van zijn debuutalbum Crane van beats voorziet. Op het album zijn de raps van Kraantje Pappie te horen met invloeden uit de drum ‘n’ bass, grime en dubstep. Dankzij de hit Waar Is Kraan? tourt de rapper volop door Nederland en België. Zo staat hij op Paaspop in Schijndel en op het Belgische Rock Werchter. Bij zijn liveshows wordt hij onder andere ondersteund door DJ Friss. Kraantje Pappie wordt genomineerd voor diverse prijzen zoals de 3FM Award, State Award en 3voor12 Award voor het beste Nederlandse album van het jaar. De rapper wint geen van deze prijzen. In het najaar begint hij zijn Semi Bekend tour.

Noisia

2013

In januari presenteert Kraantje Pappie zijn EP Semi Bekend, wederom geproduceerd door Noisia. In het catchy titelnummer neemt hij zijn populariteit op de hak. De rapper wordt gevraagd voor een campagnespot voor het ministerie van Defensie. Zijn rap Werkveld en de bijbehorende reclame moeten er voor zorgen dat jongeren zich gaan interesseren in werken bij Defensie. Bij de Uitmarkt treedt Kraantje Pappie op tijdens de openingsceremonie.

2014

14 maart verschijnt het album Crane II, Noisia neemt wederom een deel van de productie op zich. In april trekt de rapper langs zalen in Nederland en België.

Discografie Kraantje Pappie

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kraantje Pappie

Audio/Video Kraantje Pappie

Video Kraantje Pappie

Kraantje Pappie - Waar is...
Kraantje Pappie - Waar is Kraan?
Kraantje Pappie - Waar is...
Kraantje Pappie - Waar is Kraan?
Kraantje Pappie - Werkveld
Kraantje Pappie - Werkveld
Kraantje Pappie - Goud Ov...
Kraantje Pappie - Goud Over Shirt Heen (G.O.S.H.)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kraantje Pappie - Waar is Kraan?

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer