Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KRISTOFFER ZEGERS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kristoffer Zegers

Periode

1973 - heden

Genre

componist, elektronische muziek en computermuziek, hedendaags

Online

Officiele website

Kristoffer Zegers

De muziek van Kristoffer Zegers (Breda, 1973) is gevormd door de Haagse School en bestaat grotendeels uit elektronische muziek, klankmanipulaties met computers met of zonder begeleiding van een ensemble. In de muziek van Zegers is bijna altijd sprake van microtonale klankvelden en motieven die zeer langzaam van toonhoogte veranderen (glissando).
Volledige biografie...

Instrumenten

componist

Biografie Kristoffer Zegers

De muziek van Kristoffer Zegers (Breda, 1973) is gevormd door de Haagse School en bestaat grotendeels uit elektronische muziek, klankmanipulaties met computers met of zonder begeleiding van een ensemble. In de muziek van Zegers is bijna altijd sprake van microtonale klankvelden en motieven die zeer langzaam van toonhoogte veranderen (glissando). Zelfs in de ritmische structuren is steeds sprake van ritmische faseverschuivingen en wiskundige modellen die worden vertolkt in muziek. Hierdoor ontstond zijn motto "Glissandez mes enfants, glissandez toujours!", vrij vertaald naar de oorspronkelijke uitspraak van de Franse componist César Franck: "Modulez mes enfants, modulez toujours!" Zegers heeft met verschillende ensembles en organisaties samengewerkt zoals: Orkest de ereprijs, Orkest de Volharding, fluittrio Tegenwind, Saxappeal (Belgie), Quasar (Canada), Koh-I-Noor Saxofoonkwartet, The Arte Quartet (Zwitserland), Asko Kamerkoor, Civitella Ranieri Center, Huddersfield Contemporary Music Festival, November Music 2003 en 2008.

1999

Zijn compositie 'Singularity IV' wordt in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam uitgevoerd.

2002

Kristoffer Zegers componeert 'Venlafaxine' voor 4 saxofoons, over het gevoel dat je krijgt wanneer je een antidepressivum hebt genomen, een soort 'collaps' van de hersenen.

2005

Zijn saxofoonoctet 'Electroshocks' (2003) is niet alleen in Nederland uitgevoerd maar ook in België, Duitsland en Canada.

2008

In november wordt Zegers' compositie 'Pianophasing II' uitgevoerd door 50 pianisten op 25 piano's in Den Bosch tijdens het Novembermusic festival.

2009

Pianophasing II wordt uitgevoerd tijdens het Huddersfield Contemporary Music Festival in Engeland.

2010

'Pianophasing II' is genomineerd in maart voor de Royal Philharmonic Society Music Awards.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kristoffer Zegers

Audio/Video Kristoffer Zegers

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer