Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

KUENTA I TAMBU

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Kuenta i Tambú

Periode

2009 - heden

Genre

dance, percussie, wereldmuziek

Online

Facebook

Pseudoniemen

KiT

Kuenta i Tambú

Kuenta i Tambú (KiT) is de percussiegroep van Roël Calister (Curaçao, 1979), broer van zangeres Izaline Calister. Na in 2001 zijn bachelor Bedrijfseconomie te hebben gehaald, studeert hij percussie aan het Rotterdamse Conservatorium en speelt hij in de band van zijn zus. In 2005 opent hij in Haarlem zijn eigen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Roël Calister   percussie
Mathias Holzner   elektronica, percussie, sampler
Vernon Chatlein   achtergrondzang, percussie
Tshepo Pietersz   percussie
Diamanta von Liesdeck   zang

Overige muzikanten

Monika Mao-Cheia   zang
Roderick Volk   percussie
Marvin Snijders   percussie, zang

Biografie Kuenta i Tambú

Kuenta i Tambú (KiT) is de percussiegroep van Roël Calister (Curaçao, 1979), broer van zangeres Izaline Calister. Na in 2001 zijn bachelor Bedrijfseconomie te hebben gehaald, studeert hij percussie aan het Rotterdamse Conservatorium en speelt hij in de band van zijn zus. In 2005 opent hij in Haarlem zijn eigen drumschool en in 2009 richt hij de groep KiT op, waarmee wordt opgetreden op festivals en in clubs. De groep komt voort uit Calisters schoolvoorstelling Kuenta i Tambú uit 2005. De naam is Papiamentu voor Verhalen en Drums. De percussionist stelt zich vooral ten doel de Afrikaanse roots van Curaçao te duiden, vandaar het gebruik van uitheemse instrumenten als cajon, pandeiro, chapi en kachu, naast drums en conga's. Het eerste album E Kalakuna (2009) bevat een swingende mix aan stijlen. Op 30 november 2011 presenteert de band een titelloze EP met een speciaal concert in het MC Theater op het Amsterdamse Westergasterrein. De muzikanten spelen op North Sea Jazz en het Caribbean Sea Jazz Festival in Aruba en in New York City’s Lincoln Center For The Performing Arts en The Kennedy Center For The Performing Arts in Washington. KiT maakt in 2013 remixen voor onder meer The Opposites (Hey DJ) en Gregor Salto (Otro Dia). Dance voert de boventoon op het tweede album Tambutronic dat op 16 oktober 2013 gepresenteerd wordt tijdens het Amsterdam Dance Event. De bezetting in deze periode bestaat naast Calister uit Vernon Chatlein (percussie), Tshepo Pietersz (percussie), Mathias Holzner (percussie, elektronica) en Diamanta von Liesdeck (zang).

Discografie Kuenta i Tambú

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Kuenta i Tambú

Audio/Video Kuenta i Tambú

Video Kuenta i Tambú

KiT US TOUR 2012
KiT US TOUR 2012
KiT tour promo 2013
KiT tour promo 2013
KiT - Jackhammer
KiT - Jackhammer
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
KiT - Jackhammer

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer