Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

L'CHAIM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Profielfoto L'Chaim (bron: officiële website)

Periode

2006 - heden

Genre

klezmer, zigeunermuziek

Online

Facebook
Officiële website

L'Chaim

L’Chaim (‘Op het leven’ een Hebreeuwse toost) maakt muziek die leunt op Oost-Europese tradities en bestaat uit acht musici uit Nederland, Spanje en Italië. Met hun achtergronden in de klezmer, Balkan, pop, jazz, Iraanse en Spaanse muziek maken ze een dansbare en energieke mix van allerlei (wereld)muziek. In 2007 ...
Volledige biografie...

Bezetting

Just Lavooij   contrabas
Polle van Gijzel   percussie
Wijbrand Luth   bouzouki, zang
Pepijn Noordhuizen   accordeon
Emilio Parrila   klarinet

Overige muzikanten

Valerio Lorenzoni   saxofoon, zang
Myrthe van de Weetering   viool

Biografie L'Chaim

L’Chaim (‘Op het leven’ een Hebreeuwse toost) maakt muziek die leunt op Oost-Europese tradities en bestaat uit acht musici uit Nederland, Spanje en Italië. Met hun achtergronden in de klezmer, Balkan, pop, jazz, Iraanse en Spaanse muziek maken ze een dansbare en energieke mix van allerlei (wereld)muziek. In 2007 winnen zij het straatmuzikanten-concours De Gouden Pet. In 2009 brengen zij hun album Gipsy Trouble uit. L’Chaim speelt in 2012 onder andere op het Bevrijdingsfestival Groningen, Festival Mundial en vele andere podia en festivals in binnen- en buitenland.

Discografie L'Chaim

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's L'Chaim

Audio/Video L'Chaim

Video L'Chaim

L'chaim - A Goet Vol Glez...
L'chaim - A Goet Vol Glezele (Official Video Clip)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
L'chaim - A Goet Vol Glezele (Official Video Clip)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer