Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LA BLUSA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

La Blusa in 2012

Periode

1988 - heden

Genre

zydeco

Online

Officiële website

La Blusa

Swamprock-groep uit Delft, die de typische zydecomuziek uit het Amerikaanse Louisiana inpast in eigen composities en doorspekt met elementen uit de funk en rock.
Volledige biografie...

Bezetting

Ron Ds Chen   accordeon, wasbord
Henk Robers   gitaar, mondharmonica, zang
Ronald Van Drunen   drums, zang
Jan Pardon   basgitaar, zang
Tom Moerenhout   tenorsaxofoon

Overige muzikanten

Leo Nijhuis   basgitaar, zang
Nick Hall   basgitaar
Geert Verhaar   accordeon
Wouter Kiers   saxofoon
Johannes de Bie   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie La Blusa

Swamprock-groep uit Delft, die de typische zydecomuziek uit het Amerikaanse Louisiana inpast in eigen composities en doorspekt met elementen uit de funk en rock.

1988

La Blusa Henk Robers (gitaar, zang, harmonica) richt samen met Henk de Kat (accordeon, zang, ex-BB Blues Band), Henk Bezemer (bas, zang), Aart de Bruin (saxofoon), Willem de Bie (toetsen) en Johannes de Bie (drums) de swamprockgroep La Blusa op. De groep richt zich op de typische Franstalige zydecomuziek uit het Amerikaanse Louisiana. Henk Bezemer verlaat eind van het jaar de groep. Zijn vervanger is Leo Nijhuis (bas, zang).

1989

De gebroeders De Bie verlaten de band. Ronald van Drunen (drums, zang) treedt in zijn eentje als vervanger op.

1990 - 1994

De eerste CD, Dance On, verschijnt in 1990. Hierop is een selectie traditionele zydecoliedjes te vinden, afgewisseld met zelf geschreven werk. In deze periode treedt La Blusa vaak op. De band tourt door Nederland, België, Frankrijk en Duitsland en staat tot twee keer op het North Sea Jazz Festival. La Bluse brengt in 1993 een tweede CD uit: Laissez le Bon Temps Rouller. 1994 is het jaar van de bezettingswisselingen. Aart de Bruin, Leo Nijenhuis en Henk de Kat verlaten de groep. Wouter Kiers (saxofoon), Nick Hall (bas) en Geert Verhaar (accordeon) treden tot de band toe. De Kat richt later samen met drummer John den Exter en gitarist Ben van Hagen de band Les Chats Cadiens op.

Les Chats Cadiens

1995 - 1997

De authentieke zydeco raakt langzaam doorspekt met elementen uit funk en rock. In 1996 verlaat Nick Hall de groep. Hij wordt vervangen door Jan Pardon (bas, zang).

1998

La Blusa De CD 2 Dance On verschijnt. Een feestplaat vol stevige funk-zydeco en heavy cajun-rock.

1999

Geert Verhaar verlaat de band. Hij wordt vervangen door Ron DS Chen (trekzak, wasbord). De groep brengt een geremixte editie van Dance On uit.

2000 - 2001

De groep treedt veelvuldig op. De feestelijke concerten duren niet zelden enkele uren, net als de originele zydecoconcerten uit Louisiana.

2002 - 2012

La Blusa verwerkt regelmatig bekende songs uit de pop- en rockhistorie in het repertoire, met zydecobewerkingen van onder meer Cotton Eyed Joe, What’s The Colour Of Money en If I Had A Hammer. Een selectie van deze coverversies verschijnt op het album Dance The Night Away. Anno 2012 bestaat La Blusa uit Henk Robers, Jan Pardon, Ronald van Drunen en Ron DS Chen, aangevuld door Tom Moerenhout op tenorsaxofoon.

Discografie La Blusa

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's La Blusa

Audio/Video La Blusa

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer