Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LACKRITZ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Genre

jazz

Lackritz

Lackritz (liquorice, zoute drop) valt op vanwege de bijzondere bezetting: Tobias Klein (basklarinet en elektronica), Raphael Vanoli (gitaar en elektronica) en Kristina Fuchs (stem en elektronica). Hun muziek is opmerkelijk transparant en helder. In hun breekbare klankwereld worden verontrustende soundscapes afgewisseld met uitgestrekte melodieën. Zo ontstaan spannende sounds die geen ...
Volledige biografie...

Bezetting

Tobias Klein   basklarinet, elektronica
Raphael Vanoli   elektronica, gitaar
Kristina Fuchs   elektronica, vocalen

Biografie Lackritz

Lackritz (liquorice, zoute drop) valt op vanwege de bijzondere bezetting: Tobias Klein (basklarinet en elektronica), Raphael Vanoli (gitaar en elektronica) en Kristina Fuchs (stem en elektronica). Hun muziek is opmerkelijk transparant en helder. In hun breekbare klankwereld worden verontrustende soundscapes afgewisseld met uitgestrekte melodieën. Zo ontstaan spannende sounds die geen voorbeelden lijken te kennen. Elk bandlid is constant verwikkeld in een ontdekkingstocht naar nieuwe dimensies van samenklanken. Dit alles maakt Lackritz tot een uniek ensemble in de geïmproviseerde en contemporaine gecomponeerde muziek, met trefwoorden als betoverend, weerbarstig, verleidelijk en eigenzinnig. Het trio beleeft de vuurdoop op North Sea Jazz 2010 - als uitvoerder van Tobias Klein's compositieopdracht - en blijkt een belofte voor de toekomst. Tobias namens Lackritz: "We nodigen U uit om ons te volgen naar een klankuniversum aan de andere kant van de spiegel, waar U ten prooi valt aan zinsbegoocheling... Wij verzekeren U: een uiterst plezierige ervaring!"

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Lackritz

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer