Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LANTARENVENSTER

Overzicht | Biografie | Foto's | Audio/Video

Genre

jazz

Online

website

LantarenVenster

LantarenVenster is een filmtheater en een multidisciplinair jazzpodium in Rotterdam, met een eigen café-restaurant. Sinds 1949 zat LantarenVenster aan de Gouvernestraat, in een van de oudste gebouwen met een culturele bestemming in Rotterdam. Op 14 oktober 2010 heeft LantarenVenster haar deuren geopend in een nieuw, licht en ruimtelijk gebouw op ...
Volledige biografie...

Biografie LantarenVenster

LantarenVenster is een filmtheater en een multidisciplinair jazzpodium in Rotterdam, met een eigen café-restaurant. Sinds 1949 zat LantarenVenster aan de Gouvernestraat, in een van de oudste gebouwen met een culturele bestemming in Rotterdam. Op 14 oktober 2010 heeft LantarenVenster haar deuren geopend in een nieuw, licht en ruimtelijk gebouw op de Wilhelminapier aan de Otto Reuchlinweg 996 in Rotterdam, aan de voet van de hoogste woontoren van Nederland. In de nieuwbouw zijn vijf filmzalen en een multifunctionele zaal gevestigd, waar de concerten worden gehouden. De programmering richt zich voornamelijk op jazz, maar ook op wereldmuziek, Americana en singer-songwriters.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video LantarenVenster

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer