Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LARS SKOGLUND

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1974 - heden

Genre

hedendaags

Biografie Lars Skoglund

Lars Skoglund is geboren op 27 maart 1974 in Bodø, Noorwegen Opleiding Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door pop- en rockmuziek en besloot hij muzikant te worden. Vervolgens speelde hij gitaar en drums in diverse bands. Tegelijkertijd ontwikkelde hij een sterke interesse voor hedendaagse klassieke muziek, in het bijzonder voor componisten ...
Volledige biografie...

Biografie Lars Skoglund

1974

Lars Skoglund is geboren op 27 maart 1974 in Bodø, Noorwegen


Opleiding

Op jonge leeftijd raakte hij gefascineerd door pop- en rockmuziek en besloot hij muzikant te worden. Vervolgens speelde hij gitaar en drums in diverse bands. Tegelijkertijd ontwikkelde hij een sterke interesse voor hedendaagse klassieke muziek, in het bijzonder voor componisten zoals Anton Webern, Charles Ives en Pierre Boulez. In 1999, na vier jaar musicologie en filosofie te hebben gestudeerd aan de universiteit van Trondheim, werd Skoglund toegelaten tot het Rotterdams Conservatorium. Daar studeerde hij jazz-, elektronische en klassieke compositie bij Paul van Brugge, Rene Uijlenhoet en Klaas de Vries. In 2003 voltooide hij zijn opleiding.


Activiteiten

Lars Skoglund werkt als freelance componist met opdrachten uit Nederland en Noorwegen. Van 2006 tot 2008 is hij 'composer in residence' op de Høgskolen, Avdeling for kunstfag in Tromsø, Noorwegen.


Composities

Skoglund heeft muziek geschreven voor verschillende bezettingen, waaronder voor het Domestica Ensemble, en voor diverse dansvoorstellingen.


Prijzen

Tijdens het Project Jonge Componisten 2004 van Holland Symfonia ontving Skoglund de NOG Jonge Componistenprijs voor Sentences.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Lars Skoglund

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer