Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lea

Genre

singer-songwriter

Online

Officiële website

Lea

Zangeres, gitarist en liedjesschrijfster Lea Kliphuis uit Nijmegen tekent in maart 2009 een platencontract bij Excelsior Recordings. De liedjes op haar debuutalbum Can I Come By? (2010) krijgen vorm na een muzikale reis van zes weken door de Verenigde Staten waar de zangeres speelt in lokale bars en tijdens open ...
Volledige biografie...

Overige muzikanten

Maarten Kooijman   gitaar
Jeroen Kleijn   drums
Diets Dijkstra   basgitaar

Biografie Lea

Zangeres, gitarist en liedjesschrijfster Lea Kliphuis uit Nijmegen tekent in maart 2009 een platencontract bij Excelsior Recordings. De liedjes op haar debuutalbum Can I Come By? (2010) krijgen vorm na een muzikale reis van zes weken door de Verenigde Staten waar de zangeres speelt in lokale bars en tijdens open podia in New Orleans, Memphis, Nashville en New York. Haar folkrockplaat heeft wortels in de Amerikaanse singer/songwritertraditie van eind jaren zestig en begin jaren zeventig, geïnspireerd door onder anderen Emmylou Harris, Bruce Springsteen, Johnny Cash, Loretta Lynn en Bob Dylan, maar ook de jongere acts als Lucinda Williams, Fiona Apple en Bright Eyes. De cd is opgenomen met drummer Jeroen Kleijn (de officieuze huisdrummer van Excelsior), gitarist JanPeter Hoekstra (ex-Krezip, The Sheer) en bassist Reyer Zwart (Anne Soldaat, Do-The-Undo, Solo). Live wordt Lea begeleid door Maarten Kooijman (Johan), Diets Dijkstra (Johan) en Jeroen Kleijn.

Discografie Lea

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lea

Audio/Video Lea

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer