Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEMONSEVEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lemonseven

Periode

2000 - heden

Genre

Grote Prijs van Nederland, pop

Online

Officiƫle website

Lemonseven

De Brabantse groep Lemonseven wint in 2004 de Grote Prijs van Nederland met Brits klinkende electropopliedjes.
Volledige biografie...

Bezetting

Rob Gommans   tekstschrijver, zang
Roel Gommans   componist, toetsinstrumenten
Kevin Rijnders   basgitaar
Wouter Verspaget   elektronica
Henk Boersen   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2001   Unyx

Biografie Lemonseven

De Brabantse groep Lemonseven wint in 2004 de Grote Prijs van Nederland met Brits klinkende electropopliedjes.

2000

Roel Gommans (toetsinstrumenten, componist) maakt deel uit van de danceformatie Unyx. Aan het eind van het jaar neemt hij in zijn thuisstudio te Venray samen met zijn broer Rob (zang, teksten) het Brits klinkende electropopnummer Losing op.

Unyx

2001 - 2002

Om de muziek live uit te kunnen voeren formeren de broers een groep om zich heen. Lemonseven bestaat uit Steve Johnsen (gitaar), Kevin Rijnders (basgitaar), Henk Boersen (drums) en Wouter Verspaget ('electronica wizard').

2003

Lemonseven speelt voor het eerst live in 013 te Tilburg als voorprogramma van Soft Cell. Daarna volgen optredens in thuisbasis Venray, Utrecht, Amsterdam en Eindhoven. De single Tonite verschijnt bij EMI. Op de plaat zijn naast de gebroeders Gommans bijdragen te horen van Jeroen Geerts (gitaar), Holger Schwedt (producer), Nando Eweg (producer, toetsen, programming) en Jules Reivers uit Unyx (toetsen, programming). Naar aanleiding van de single wordt de groep uitgenodigd voor het programma van Coen Swijnenberg op 3FM.

Holger Schwedt

2004

Lemonseven De jonge groep doet mee met de Grote Prijs van Nederland en bereikt de finale. Zowel het publiek als de jury verkiezen Lemonseven als winnaar. De jury prijst de groep vanwege zijn goede uitstraling en om de hechte 'en credible en toch toegankelijk goede popmuziek'.

2005

Dankzij het winnen van de Grote Prijs staat Lemonseven op Noorderslag, Parkpop, Metropolis en het Kwakoe festival. Onder begeleiding van de Grote Prijs gaat de band de studio in om nieuw materiaal op te nemen. Na hun optreden eind juni op het Locals Only podium van Parkpop brengt Lemonseven de single Satellite uit.

2006

Lemonseven werkt aan een debuutalbum.

Discografie Lemonseven

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lemonseven

Audio/Video Lemonseven

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer