Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEMONSOUL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1999 - heden

Genre

electronic body music, industrial, pop, techno

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Black Lemon, Dark Territory

Lemonsoul

Alex Dijksterhuis (Jamez) en John 'Jon' van Loon maken sinds 1999 in de studio van Jamez tientallen tracks. Enkele daarvan verschijnen op het album Dreamchasing van Jamez en op de EP Synergy van Trancesetters (Jamez, Jon en Dobre). Het duo is beïnvloed door diverse genres als electro, techno, gitaarmuziek, ambient, ...
Volledige biografie...

Bezetting

Alex Dijksterhuis   producer
John Van Loon   producer, zang

Genoemd in de biografie van

1997   Jamez
2005   Jamez

Biografie Lemonsoul

Alex Dijksterhuis (Jamez) en John 'Jon' van Loon maken sinds 1999 in de studio van Jamez tientallen tracks. Enkele daarvan verschijnen op het album Dreamchasing van Jamez en op de EP Synergy van Trancesetters (Jamez, Jon en Dobre). Het duo is beïnvloed door diverse genres als electro, techno, gitaarmuziek, ambient, gothic en pop. De combinatie van techno met de vocalen is in een track als Beautiful verwant met het repertoire van het Britse Underworld. Voor de industrieel en Gregoriaans klinkende nummers gebruikt het duo de naam Dark Territory en voor nummers met een meer progressief technogeluid noemen ze zich Black Lemon.

Discografie Lemonsoul

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Lemonsoul

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer