Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEO DRIESSEN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

22-06-1955 - heden

Genre

tekstdichters, tekstschrijver

Leo Driessen

Radio- en televisiepresentator en tekstschrijver voor artiesten als Marco Borsato, Guus Meeuwis en Karin Bloemen.
Volledige biografie...

Instrumenten

tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

1991   Han Kooreneef
1993   Marco Borsato
1994   Marco Borsato
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Leo Driessen

Radio- en televisiepresentator en tekstschrijver voor artiesten als Marco Borsato, Guus Meeuwis en Karin Bloemen.

1955 - 1989

Als zoon van een hoefsmid wordt Leo Driessen op 22 juni 1955 in Amsterdam geboren. Hij wil pater worden, maar gaat in zijn geboortestad aan de pedagogische academie studeren. Driessen is in zijn puberjaren een fanatieke sporter en heeft een grote liefde voor voetbal. Na zijn studie gaat hij voor de klas staan, maar eigenlijk wil hij de journalistiek in. Begin jaren tachtig start hij zijn journalistieke carrière bij Radio Lucas. Bij deze ziekenomroep werken ook Ferry de Groot en Maya Eksteen. Zijn carrière verloopt in sneltreinvaart als hij in 1982 in dienst treedt bij de NOS. Hij wordt presentator bij het populaire radioprogramma Langs De Lijn. Driessen heeft echter nog meer weer werkgevers. Zo werkt hij ook als sportredacteur bij Het Parool en het voetbalmagazine Elf. Eind jaren tachtig gaat hij als sportcommentator werken bij verschillende tv-zenders.

1990 - 2010

In 1990 gaat hij als tekstschrijver aan de slag bij producent Joop van den Ende. Hij schrijft onder meer teksten voor het populaire tv-programma Wie Ben Ik. Nederland kent hem als sportjournalist, maar begin jaren negentig ontplooit hij zich als liedtekstschrijver. Via zijn werk bij Van den Ende leert hij Han Kooreneef kennen. Met hem schrijft hij de stamper Dromen Zijn Bedrog. Het is de eerste Nederlandstalige single waar Marco Borsato in 1994 een superhit mee scoort. De single is afkomstig van het album Marco. Daar staan nog meer liedjes van Driessen op die hij samen met Kooreneef schrijft. Het zijn veelal bewerkte teksten van Italiaanse liedjes. Driessen werkt ook nog mee aan de Borsato albums Als Geen Ander (1995) en De Waarheid (1997). Door het succes van Borsato weten steeds meer artiesten hem te vinden. Zo schrijft hij liedteksten voor Guus Meeuwis die in 1996 debuteert met het album Verbazing. In het jaar dat Meeuwis debuteert gaat Sport 7 de lucht in en Leo Driessen is een van de presentatoren. Het avontuur van de sportzender is van korte duur en wordt na vier maanden weer van de buis gehaald. Na deze commerciële tegenvaller schrijft hij nog diverse teksten voor Karin Bloemen, Saskia & Serge, Albert West en wederom Guus Meeuwis. Leo Driessen werkt nu al weer jaren als sportpresentator bij RTL 5.

Albert West Guus Meeuwis Han Kooreneef Karin Bloemen Marco Borsato Saskia & Serge

2011 - 2014

Driessen levert een gastbijdage als verslaggever in het nummer Trappe Trappe op het album Klassiek Raggen van Bob Fosko en het Kollektief Roest & Wrakhout. Verder is er op muzikaal vlak weinig te horen. Driessen heeft een vaste column bij het radioprogramma Echte Jannen op Radio 1.

Bob Fosko

Discografie Leo Driessen

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Leo Driessen

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer