Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LEONARDO AMUEDO

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Leonardo Amuedo

Periode

1967 - heden

Genre

akoestisch, gitaar, jazz, latin, wereldmuziek

Leonardo Amuedo

Leonardo Amuedo (Montevideo, 1967) leert op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarakkoorden van zijn broer. Al op zijn zeventiende speelt hij met grote namen uit Uruguay als Osvaldo en Hugo Fattoruso uit de rockband Opa, pianist Julio Frade, zangeres Mariana Ingold, zanger Urbano Moraes en gitarist/zanger Fernando Torrado. In 1990 verhuist ...
Volledige biografie...

Instrumenten

gitaar

Genoemd in de biografie van

1999   Eric Vaarzon Morel
1999   Jan Akkerman
2001   Denise Jannah
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Leonardo Amuedo

Leonardo Amuedo (Montevideo, 1967) leert op vierjarige leeftijd zijn eerste gitaarakkoorden van zijn broer. Al op zijn zeventiende speelt hij met grote namen uit Uruguay als Osvaldo en Hugo Fattoruso uit de rockband Opa, pianist Julio Frade, zangeres Mariana Ingold, zanger Urbano Moraes en gitarist/zanger Fernando Torrado. In 1990 verhuist Amuedo naar Nederland en maakt hij deel uit van de groepen Caja Manga, Bacán en Batida. Hij is vaste begeleider bij Fernando Lameirinhas en Estrellas de Ahora en levert hij vele gastbijdragen op Nederlandse producties, onder meer voor Cor Baker, Laura Fygi, Josee Koning, Joia, Ruud Jacobs, Michiel Borstlap, Paul van Vliet, Het Rosenberg Trio en Trijntje Oosterhuis. In 2002 vestigt de gitarist zich in Rio de Janeiro waar hij onder meer speelt in de band van zanger/pianist Ivan Lins.

In bezetting van

Bacán   gitaar
Batida   gitaar
Caja Manga   gitaar
Estrellas de Ahora   gitaar
Fernando Lameirinhas   gitaar
Five Great Guitars   gitaar
Surinam Music Ensemble   gitaar

Discografie Leonardo Amuedo

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Leonardo Amuedo

Audio/Video Leonardo Amuedo

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer