Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LES CHATS CADIENS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Les Chats Cadiens

Periode

1994 - heden

Genre

Americana, cajun, zydeco

Online

Officiële website

Les Chats Cadiens

Cajun en zydeco uit Delft geïnspireerd door de cajunblues van Clifton Chenier (1925-1987). De groep bewerkt traditionals en schrijft eigen nummers variërend van cajun, zydeco, de Mississippi-gitaarblues, Americana en Texmex. In juni 2004 wordt zanger Henk de Kat (ex-La Blusa) door het publiek tijdens de twaalfde editie van het Cajun ...
Volledige biografie...

Bezetting

Henk de Kat   accordeon, zang
Willem Van Dullemen   achtergrondzang, gitaar
Jeroen Elfferich   achtergrondzang, drums
Hans De Vries   mondharmonica, triangel, wasbord, zang

Overige muzikanten

Will Keeris   gitaar
Ben Van Hagen   gitaar
John Den Exter   drums
Rob De Ruiter   triangel, wasbord
Koos Koopmans   achtergrondzang, mandoline, viool
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

1990   La Blusa

Biografie Les Chats Cadiens

Cajun en zydeco uit Delft geïnspireerd door de cajunblues van Clifton Chenier (1925-1987). De groep bewerkt traditionals en schrijft eigen nummers variërend van cajun, zydeco, de Mississippi-gitaarblues, Americana en Texmex. In juni 2004 wordt zanger Henk de Kat (ex-La Blusa) door het publiek tijdens de twaalfde editie van het Cajun & Zydecofestival in Raamsdonksveer uitgeroepen tot de beste zydeco accordeonist van Europa en ontvangt hij de eerste European Cajun & Zydeco Award. Sinds 2005 bestaat de band verder uit Willem van Dullemen (gitaar, achtergrondzang), Jeroen Elfferich (drums, achtergrondzang) en Hans de Vries (bluesharp, triangel, wasbord, achtergrondzang). Het album French Accordion Blue verschijnt in februari 2007 op het eigen label Zaricots Records. Zowel het album als Henk de Kat winnen in 2008 een European Cajun & Zydeco Award.

Discografie Les Chats Cadiens

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Les Chats Cadiens

Audio/Video Les Chats Cadiens

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer