Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LINDA SNOEIJ

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - heden

Genre

sessiemuzikanten, zang

Pseudoniemen

Linda Michelle

Linda Snoeij

Zangeres Linda Snoeij brengt zelf enkele platen uit voordat ze zich aansluit bij Mrs. Einstein. Met deze groep doet ze mee aan het Eurovisie Songfestival. Als achtergrondzangeres is zij te horen op alle albums van Marco Borsato. Daarnaast geeft ze zangles en zingt ze radiojingles in.
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1997   The Pilgrims

Biografie Linda Snoeij

Zangeres Linda Snoeij brengt zelf enkele platen uit voordat ze zich aansluit bij Mrs. Einstein. Met deze groep doet ze mee aan het Eurovisie Songfestival. Als achtergrondzangeres is zij te horen op alle albums van Marco Borsato. Daarnaast geeft ze zangles en zingt ze radiojingles in.

In bezetting van

Mrs. Einstein   zang

1968

Linda Snoeij wordt geboren op 8 juni 1968 in Oudekerk a/d IJssel.

1983

In een koortje maakt ze op 15-jarige leeftijd haar televisiedebuut in het programma Op Volle Toeren.

1986

Onder de naam L-vira besluit de dan 18-jarige zangeres in het Engels materiaal op te nemen. Met het nummer Talking About Rambo scoort ze een hit in Duitsland.

1989

Drie jaar later treedt Linda Snoeij toe tot de meidengroep Toy Toy en scoort een hit met het nummer Don't Play Dummy. Het lied is oorspronkelijk bedoeld als een commercial.

1990 - 1992

In een studio in Volendam komt ze in 1990 via producer Peter van Asten in aanraking met Marco Borsato. Borsato is meteen weg van haar stem en met de zangeres zingt hij het duet As Love Begins. Het nummer verschijnt op zijn eerste album Emozione. Na deze samenwerking zingt Snoeij als achtergrond- zangeres op alle platen mee van Borsato. Als Linda Michelle brengt ze drie singles uit. De zangeres is veelvuldig te zien in tv-programma's als Service Salon, de 5 Uur Show en Nederland Muziekland. De singles krijgen veel airplay, maar commercieel succes blijft uit.

Marco Borsato

1995

Vanaf 1995 zingt ze ook in het koor van Wolter Kroes. Ze is betrokken bij al zijn albums. In 1995 brengt Kroes zijn debuutalbum Laat Me Los uit. Naast studiowerk zingt ze ook tijdens zijn optredens mee.

Wolter Kroes

1996 - 2000

Snoeij wordt in 1996 gevraagd voor een theatertour met Mrs. Einstein. In 1997 doet de groep mee aan het Eurovisie Songfestival met het nummer Niemand Heeft Nog Tijd. Ondanks het teleurstellende eindresultaat wordt het nummer in Nederland een bescheiden hit. In 1997 zingt ze onder meer met Reniet Vrieze (The Pilgrims) en Popkoor Langedijk de single Stop Zinloos Geweld in van de gelegenheidsformatie Artiesten Tegen Zinloos Geweld.

Mrs. Einstein Reniet Vrieze

2001

Snoeij stopt bij Mrs. Einstein en wil zich bewijzen als solozangeres. Met haar partner Giovanni Caminita (basgitarist bij Marco Borsato) neemt ze haar soloplaat Caminita op. Er zijn plannen om het album uit te brengen bij Dureco, maar die maatschappij gaat failliet. De plaat is nooit elders uitgebracht. Ze gaat zingen bij de meidengroep Women At Work waarin onder andere ook Laura Vlasbom zingt. Met covers verzorgt de groep de muzikale omlijsting bij nationale en internationale evenementen. Met Giovanni Caminita schrijft zij het nummer Het Is Een Bongo voor Kinderen voor Kinderen. Het lied verschijnt op deel 22.

Giovanni Caminita Kinderen Voor Kinderen

2002 - 2003

In 2002 en 2003 staat Wolter Kroes een aantal keer in de Heineken Music Hall en Linda Snoeij zingt in het achtergrondkoor.

2004

In juli begint ze met het geven van zangles aan kinderen. Tevens richt zij het kinderkoor Canta op. Linda Snoeij is ook regelmatig in de studio te vinden waar zij onder meer radiojingles inzingt. In november begeleidt ze Wolter Kroes in Ahoy'.

Discografie Linda Snoeij

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Linda Snoeij

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer