Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LINDA WILLIAMS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Linda Williams in 1981

Periode

11-06-1955 - heden

Genre

pop, pop/rock, songfestival

Linda Williams

Linda Williams (Henriëtte Willems, geboren te Valkenswaard op 11 juni 1955) wordt ontdekt door Piet Roelen, op dat moment de echtgenoot en manager van Corry Konings. Haar eerste single I'll Bide My Time (1980) voert ze onder meer live uit tijdens een uitzending van de televisieshow Telebingo met Mies Bouwman, ...
Volledige biografie...

Biografie Linda Williams

Linda Williams (Henriëtte Willems, geboren te Valkenswaard op 11 juni 1955) wordt ontdekt door Piet Roelen, op dat moment de echtgenoot en manager van Corry Konings. Haar eerste single I'll Bide My Time (1980) voert ze onder meer live uit tijdens een uitzending van de televisieshow Telebingo met Mies Bouwman, ondersteund door een groot koor. In 1981 kan de zangeres meedoen aan het Nationaal Songfestival, nadat Oscar Harris zich op het allerlaatste moment terugtrekt. Tijdens deze nationale voorronde zingt ze de nummers Zo Is Het Leven en Het Is Een Wonder, geschreven en gecomponeerd door Cees de Wit. Ze laat zich daarbij begeleiden door een orkestband in plaats van het orkest van Rogier van Otterloo. Williams wint en vertegenwoordigt Nederland op 4 april 1981 op de 26ste editie van het Eurovisiesongfestival in Dublin. Daar behaalt ze met 51 punten de 9e plaats. In 1999 staat Linda Williams opnieuw op het Eurovisiesongfestival, ditmaal samen met haar dochter Eva-Jane als een van de vier achtergrondzangeressen tijdens de Belgische inzending Like The Wind van Vanessa Chinitor uit Dendermonde. Deze inzending behaalt met 38 punten een gedeelde 12e plaats.

Discografie Linda Williams

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Linda Williams

Audio/Video Linda Williams

Video Linda Williams

I'll bide my time 1980 Li...
I'll bide my time 1980 Linda Williams
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
I'll bide my time 1980 Linda Williams

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer