Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LINDA DE MOL

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

08-07-1964 - heden

Genre

Nederlandstalig, pop, zang

Online

Beeld en Geluidwiki

Linda de Mol

Linda de Mol is dochter van John de Mol sr. ('de Nederlandse Frank Sinatra', oprichter Conamus) en zus van John de Mol jr. (televisieproducer). Ze presenteert televisieprogramma's in Nederland (o.a. Polderpopparade, Popformule, Dierenbingo, De Leukste Thuis, Love Letters, Postcodeloterij Miljoenenjacht en Ik Hou Van Holland) en Duitsland (o.a. Traumhochzeit, Soundmix ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

1984   Ferry van Leeuwen
1987   The Bips
1990   De Jazzpolitie
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Linda de Mol

Linda de Mol is dochter van John de Mol sr. ('de Nederlandse Frank Sinatra', oprichter Conamus) en zus van John de Mol jr. (televisieproducer). Ze presenteert televisieprogramma's in Nederland (o.a. Polderpopparade, Popformule, Dierenbingo, De Leukste Thuis, Love Letters, Postcodeloterij Miljoenenjacht en Ik Hou Van Holland) en Duitsland (o.a. Traumhochzeit, Soundmix Show, Surprise Show, Einer Gegen 100). Ook acteert ze in televisieseries en speelfilms en heeft ze haar eigen tijdschrift Linda. In 1991 waagt ze zich kort aan een muzikale carrière en brengt ze haar enige album Linda uit. De singles Beethoven en Perfect Harmony belanden in de Top 40.

Discografie Linda de Mol

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Linda de Mol

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer