Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LISA LOIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lisa Lois in 2009

Periode

22-06-1987 - heden

Genre

pop, zang

Online

Officiële website
You Tube

Lisa Lois

Lisa Lois is zangeres Lisa Hordijk (Wageningen, 22 juni 1987). Na de HAVO zit ze een jaar op de Rockacademie in Tilburg. Vervolgens doet ze de MBO-muzikantenopleiding, studierichting Zang, aan de Herman Brood Academie te Utrecht. De zangeres treedt vier jaar op met haar band Left Lane Lisa en zingt ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2010   Kane
2012   Jan Rooymans
2013   Marco Borsato

Biografie Lisa Lois

Lisa Lois is zangeres Lisa Hordijk (Wageningen, 22 juni 1987). Na de HAVO zit ze een jaar op de Rockacademie in Tilburg. Vervolgens doet ze de MBO-muzikantenopleiding, studierichting Zang, aan de Herman Brood Academie te Utrecht. De zangeres treedt vier jaar op met haar band Left Lane Lisa en zingt ook in een coverband. Op 9 mei 2009 wint Lisa Lois de Nederlandse versie van de talentenjacht X-Factor op de commerciële televisiezender RTL4. Met haar eerste single, een akoestische coverversie van Leonard Cohens Hallelujah, staat ze vier weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40. Haar tweede single No Good For Me is geschreven door onder meer Pixie Lott (Mama Do) en Phil Thornalley (Natalie Imbruglia). Tijdens de presentatie van haar debuutalbum Smoke, op 10 december 2009 in het Utrechtse Tivoli, neemt ze als allereerste afgestudeerde artiest haar diploma van de Herman Brood Academie in ontvangst. In het voorjaar van 2010 staat Lisa Lois in het voorprogramma tijdens de clubtournee van Kane. De zangeres werkt in 2012 aan een volgend album. In november en december 2012 verzorgt Lisa Lois twee weken lang het voorprogramma tijdens de Europese tournee van de Amerikaanse soulzangeres Allen Stone met optredens in Nederland (Melkweg), Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken, Zweden, Duitsland, Zwitserland, België en Frankrijk. De single Silhouette (januari 2013) is de eerste die Lisa Lois zelf heeft geschreven. Ze start op 26 april 2013 een clubtournee. Haar tweede album Breaking Away komt uit op 10 mei. Ze is te horen in het duet Zoals Je Bent op Marco Borsato’s album Duizend Spiegels (november 2013).

Discografie Lisa Lois

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lisa Lois

Audio/Video Lisa Lois

Video Lisa Lois

Lisa Lois - Silhouette (O...
Lisa Lois - Silhouette (Official Music Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Lisa Lois - Silhouette (Official Music Video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer