Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LITTLE BEAVER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1976 - 1977

Genre

rock

Pseudoniemen

Snake

Little Beaver

Little Beaver is een band rondom zanger Hugo Sinzheimer die optreedt cafés, bars en nachtclubs van de stad Groningen, zoals De Koffer, Churchill Club en Talk Of The Town. De groep treedt op met vrijwel uitsluitend eigen nummers van de hand van Sinzheimer en gitarist Erik Strack van Schijndel. Eind ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hugo Sinzheimer   zang
Erik Strack Van Schijndel   gitaar
Leo Dorcas   gitaar
Wim van der Boon   basgitaar
Wolter Gall   drums

Genoemd in de biografie van

1970   Hugo Sinzheimer
1977   The Meteors
1978   Phoney And The Hardcore

Biografie Little Beaver

Little Beaver is een band rondom zanger Hugo Sinzheimer die optreedt cafés, bars en nachtclubs van de stad Groningen, zoals De Koffer, Churchill Club en Talk Of The Town. De groep treedt op met vrijwel uitsluitend eigen nummers van de hand van Sinzheimer en gitarist Erik Strack van Schijndel. Eind februari 1977 verlaten bassist Wim van der Boon en drummer Wolter Gall de groep. Hun plaats wordt ingenomen door Guus Laporte (bas) en Wally van der Reijd (drums). De naam verandert van Little Beaver in Snake. Ook in deze nieuwe bezetting wordt met vooral eigen werk regelmatig gespeeld in de stad Groningen. Later in het voorjaar van 1977 voltooit Sinzheimer zijn opleiding aan de kunstacademie in Groningen. Hij vestigt zich in Amsterdam en richt daar The Meteors op.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Little Beaver

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer