Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LIUWE TAMMINGA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

25-09-1953 - heden

Genre

componist, hedendaags, klassiek, orgel

Online

Officiële website

Biografie Liuwe Tamminga

Liuwe Tamminga werd op 25 september 1953 geboren in Hemelum (Friesland). Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium Groningen klavecimbel, orgel bij Wim van Beek en compositie bij Willem Frederik Bon. In 1977 slaagde hij voor het eindexamen solospelorgel met onderscheiding en aantekening improvisatie. Hij verbleef van 1978 tot 1982 in Parijs, ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, orgel

Biografie Liuwe Tamminga

1953

Liuwe Tamminga werd op 25 september 1953 geboren in Hemelum (Friesland).

Hij studeerde aan het Stedelijk Conservatorium Groningen klavecimbel, orgel bij Wim van Beek en compositie bij Willem Frederik Bon. In 1977 slaagde hij voor het eindexamen solospelorgel met onderscheiding en aantekening improvisatie. Hij verbleef van 1978 tot 1982 in Parijs, waar hij zich specialiseerde in Franse muziek en improvisatie bij Jean Langlais en André Isoir. Hij behaalde daar de Premier Prix voor orgel en een Deuxième Prix voor improvisatie. In 1980 was hij eerste prijswinnaar van het Nationaal Improvisatie Concours te Bolsward, in 1982 werd hem de Prix d'Excellence voor orgel toegekend.

In die periode concerteerde hij regelmatig in Parijse kerken en was hij organist in de Eglise St.Germain-des-Prés. Sinds 1982 woont hij in Bologna (Italië) waar hij, na de restauratie van de historische orgels van de basiliek San Petronio tot organist werd benoemd in samenwerking met Maestro Luigi Ferdinando Tagliavini. Tamminga gaf master classes op de Accademia di Musica Italiana per Organo in Pistoia, het Conservatorium van Utrecht, het New England Conservatory in Boston en het Lemmensinstituut in Leuven. Hij geeft concerten in Europa, de Verenigde Staten en Japan. Ook speelt hij regelmatig met het Orkest van de Achttiende Eeuw en Cappella Musicale di San Petronio. Tamminga heeft samen met Tagliavini twee cd's opgenomen met werken van Italiaanse en Vlaamse meesters en Andrea and Giovanni Gabrieli. Deze cd's hebben de internationale prijs Antonio Vivaldi van de Cini Foundation in Venetië en de Choc de la Musique van Le Monde gekregen.

Willem Frederik Bon

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Liuwe Tamminga

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer