Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LOTTE HORLINGS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lotte Horlings

Periode

10-04-1979 - heden

Genre

musical, zang

Online

Officiële website

Lotte Horlings

Actrice en zangeres Lotte Horlings (Dommelen, 10 april 1979) studeert in juni 2001 af aan de Frank Sanders' Academie voor Musicaltheater te Amsterdam. Ze speelt vervolgens in diverse musicals: Peter Pan (2001-2002) (o.a. understudy Wendy Liefje), Alladin (2002-2003) (prinses Yasmine, afgewisseld met Babette van Veen), Merrily We Roll Along (2003-2004) ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2002   Babette van Veen
2007   Youp van 't Hek
2010   Youp van 't Hek

Biografie Lotte Horlings

Actrice en zangeres Lotte Horlings (Dommelen, 10 april 1979) studeert in juni 2001 af aan de Frank Sanders' Academie voor Musicaltheater te Amsterdam. Ze speelt vervolgens in diverse musicals: Peter Pan (2001-2002) (o.a. understudy Wendy Liefje), Alladin (2002-2003) (prinses Yasmine, afgewisseld met Babette van Veen), Merrily We Roll Along (2003-2004) (in de rol van Meg Kincaid) en Eiland (2004-2005) (in de rol van Babs). In 2007 speelt Horlings in de theatervoorstelling De Schreeuwstorm van Youp van 't Hek, als bloemenmeisje en als zangeres in een komisch duet. Ze keert in 2009 terug in Van 't Heks theatervoorstelling Omdat De Nacht. Daarnaast is Lotte Horlings presentatrice, stemactrice voor verschillende radio- en televisiecommercials (onder meer de stem van topmodel Doutzen Kroes in een reclame voor L'Oréal) en tekenfilms (afleveringen van Pokémon en de speelfilm Marmaduke), en regisseur van nasynchronisatie van tekenfilms (o.a. Skunk Fu, Captain Flamingo, Musti en Jimmy 2 Shoes).

Discografie Lotte Horlings

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lotte Horlings

Audio/Video Lotte Horlings

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer