Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LOTTE VAN DIJCK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lotte van Dijck in 2009

Periode

1979 - heden

Genre

banjo, componist, gitaar, Nederlandstalig, piano, pop/rock, singer-songwriter, tekstschrijver, ukelele, zang

Online

Officiële website

Lotte van Dijck

Lotte van Dijck (1979) wint samen met Marjoleine Reitsma onder naam Kirke in 1997 de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter. Na het album Kirke's Island (1998) en de EP November (2003) gaan de twee ieder hun eigen weg. Reitsma vervolgt haar muzikale carrière solo ...
Volledige biografie...

Instrumenten

banjo, componist, gitaar, piano, tekstschrijver, ukelele, zang

Biografie Lotte van Dijck

Lotte van Dijck (1979) wint samen met Marjoleine Reitsma onder naam Kirke in 1997 de finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer/Songwriter. Na het album Kirke's Island (1998) en de EP November (2003) gaan de twee ieder hun eigen weg. Reitsma vervolgt haar muzikale carrière solo onder de naam Leine. Van Dijck stapt van het Engels over op Nederlands, schrijft poëzie, muziek voor film (o.a. voor Sextet van Eddy Terstall in 2007) en teksten voor theater (De Kleine Kerstman in 2008 en Ko Piloot in 2009). Samen met Ellen Kromhout speelt de zangeres tijdens Oerol 2010 de minivoorstelling PrivéCarré in een zelfgebouwd theater op wielen. In september 2010 verschijnt haar solodebuut Lege Plaatsen In De Stad. Op de cd begeleidt Lotte van Dijck zichzelf op piano, gitaar, ukelele, piano en banjo.

In bezetting van

Kirke   componist, gitaar, piano, tekstschrijver, zang
Mist   achtergrondzang, toetsinstrumenten

Discografie Lotte van Dijck

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lotte van Dijck

Audio/Video Lotte van Dijck

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer