Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LOUIS DAVIDS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

19-12-1883 - 01-07-1939

Genre

cabaret

Online

Theaterencyclopedie

Louis Davids

Louis Davids geldt als één van de populairste artiesten die Nederland gekend heeft. Hij was een veelzijdig kleinkunstenaar en speelde in revues, operettes, films en toneelvoorstellingen en eigen programma's. Ook nam hij veel grammofoonplaten op. Eén van zijn bekendste liedjes is 'De kleine man'. Een uitgebreide biografie van Louis Davids is ...
Volledige biografie...

Genoemd in de biografie van

1936   Wim Sonneveld
1947   Max van Praag
2015   Claudia de Breij

Biografie Louis Davids

Louis Davids geldt als één van de populairste artiesten die Nederland gekend heeft. Hij was een veelzijdig kleinkunstenaar en speelde in revues, operettes, films en toneelvoorstellingen en eigen programma's. Ook nam hij veel grammofoonplaten op. Eén van zijn bekendste liedjes is 'De kleine man'. Een uitgebreide biografie van Louis Davids is te vinden op de website Theaterencyclopedie.nl.

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Louis Davids

Video Louis Davids

Nieuwjaarswens door Louis...
Nieuwjaarswens door Louis Davids (1935)
Kippensketch uit revue va...
Kippensketch uit revue van Louis Davids (1936)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Kippensketch uit revue van Louis Davids (1936)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer