Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LOUIS TH. LEHMANN

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Louis Th. Lehmann (bron officiële website)

Periode

19-08-1920 - 23-12-2012

Genre

basgitaar, gitaar, hedendaags, jazz, tekstschrijver

Online

Officiële website

Louis Th. Lehmann

Louis Th. Lehmann is een dichter, componist en scheepsarcheoloog. Pianist Guus Janssen speelt zijn composities graag. In zijn hedendaagse composities zijn invloeden uit de jazz en volksmuziek terug te horen. Vanaf de jaren tachtig is Lehmann regelmatig te gast bij de radioprogramma’s van Wim Noordhoek. Bij het programma Music Hall ...
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar, gitaar, tekstschrijver

Genoemd in de biografie van

2006   Smalts
2012   Guus Janssen

Biografie Louis Th. Lehmann

Louis Th. Lehmann is een dichter, componist en scheepsarcheoloog. Pianist Guus Janssen speelt zijn composities graag. In zijn hedendaagse composities zijn invloeden uit de jazz en volksmuziek terug te horen. Vanaf de jaren tachtig is Lehmann regelmatig te gast bij de radioprogramma’s van Wim Noordhoek. Bij het programma Music Hall speelt hij eigen composities en werk van anderen, bij het programma De Avonden krijgt hij een column over muziek (radiopraatjes). In 2006 brengt de band Smalts De Rijpe Sterren uit, een ode aan Louis Th. Lehmann. In datzelfde jaar doet de inmiddels 86-jarige dichter mee op het album Ja! van Spinvis en Simon Vinkenoog. Louis Th. Lehmann overlijdt 23 december 2012 op 92-jarige leeftijd.

Discografie Louis Th. Lehmann

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Louis Th. Lehmann

Audio/Video Louis Th. Lehmann

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer