Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LUCIA SWARTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website Lucia Swarts

Genre

cello, klassiek

Online

Officiële website

Lucia Swarts

Celliste Lucia Swarts heeft zich, naast haar vele solistische optredens, toegelegd op het spelen van kamermuziek uit alle periodes van de muziekgeschiedenis. Ze speelt in ensembles als het Asko|Schönberg, de Residentie Bach Ensembles en het Apollo Ensemble. Swarts is zowel hoofdvakdocente moderne cello als barokcello aan het Koninklijk Conservatorium in ...
Volledige biografie...

Instrumenten

cello

Genoemd in de biografie van

2013   Rosanne van Sandwijk

Biografie Lucia Swarts

Celliste Lucia Swarts heeft zich, naast haar vele solistische optredens, toegelegd op het spelen van kamermuziek uit alle periodes van de muziekgeschiedenis. Ze speelt in ensembles als het Asko|Schönberg, de Residentie Bach Ensembles en het Apollo Ensemble. Swarts is zowel hoofdvakdocente moderne cello als barokcello aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook heeft ze de jong talentklas van het conservatorium onder haar hoede. Voorts geeft ze master classes in binnen- en buitenland, waaronder het jaarlijkse oude muziek festival in Daroca (Spanje), het Conservatoire Superior in Salamanca en het Dordts cello festival.

1982

Op zevenjarige leeftijd krijgt Lucia Swarts haar eerste AMV-lessen. Haar wordt beloofd dat wanneer ze goed blokfluit kan spelen, ze een 'echt' instrument mag uitkiezen. Ze kiest voor cello, ook al proberen haar ouders haar te verleiden tot de goedkopere viool. Ze houdt echter voet bij stuk en krijgt voor haar verjaardag een cellootje cadeau. Lucia Swarts volgt haar cellostudie bij Anner Bijlsma aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 1982 sluit ze haar conservatoriumstudie af met het diploma Uitvoerend Musicus. Tevens maakt ze in dit eindexamenjaar, als prijswinnaar in de serie New Vintage (een serie voor talentvolle jonge musici), haar debuut in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw.

Anner Bijlsma Het Concertgebouw

1983 - 2014

bron: website Lucia Swarts In 1983 krijgt Swarts de functie van eerste celliste in het Barokorkest van De Nederlandse Bachvereniging. In 1999 wordt de cd met cellosonates van Boccherini door het blad Luister bekroond met een tien. In 2013 schaft Lucia Swarts een cello piccolo aan. Met haar studenten in Den Haag neemt ze alle cantates van Johann Sebastian Bach met daarin solo's voor cello piccolo onder de loep. Dit als voorbereiding voor All of Bach, het project van De Nederlandse Bachvereniging waarin elke week een nieuwe opname van een van de 1080 werken van Bach wordt uitgevoerd.

De Nederlandse Bachvereniging

Discografie Lucia Swarts

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lucia Swarts

Audio/Video Lucia Swarts

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer