Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LUCIEN FOORT

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lucien Foort

Periode

25-11-1969 - heden

Genre

DJ, draaitafels, producer, progressive

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Coma Pirates, DJ Food, DJ Luciano, Dutch Liquid, Funk Function, Future Shock, Klubb Vengeance, Project Aurora, T.H.C., The Airbass Patrollers

Lucien Foort

Lucien Foort uit Rotterdam scoort zijn eerste wereldwijde dancehits samen met de Belgische producer Olivier Abbeloos onder de naam Quadrophonia. Vanaf 1994 is hij solo actief als producer en dj. Hij maakt mixalbums, draait zijn progressive en techhouse wereldwijd op festivals en in clubs en maakt remixen voor internationale acts ...
Volledige biografie...

Instrumenten

draaitafels, producer

Genoemd in de biografie van

2007   Don Diablo

Biografie Lucien Foort

Lucien Foort uit Rotterdam scoort zijn eerste wereldwijde dancehits samen met de Belgische producer Olivier Abbeloos onder de naam Quadrophonia. Vanaf 1994 is hij solo actief als producer en dj. Hij maakt mixalbums, draait zijn progressive en techhouse wereldwijd op festivals en in clubs en maakt remixen voor internationale acts als Dirty Vegas (Days Go By), Appleton (Don't Worry), Kosheen (Face In A Crowd) en Gold Digger (Trailor Trash). Lucien Foort runt samen met zijn vrouw Dymphna het eigen bedrijfje Melody Paradise en de labels Multitracks en MelPar.

In bezetting van

Quadrophonia   producer

1989 - 2000

Lucien Foort krijgt vanaf zijn negende muziekles en leert onder meer saxofoon spelen. Op zijn veertiende draait hij voor het eerst plaatjes bij zijn neef op vrije
zondagmiddagen. Op zijn zestiende start Foort zijn professionele muziekcarrièreals saxofonist en zanger in de symfonische popband Don't Panic. Later treedt hij op als rapper in de hiphopband The Funky Tribe. Samen met de Belg Olivier Abbeloos vormt hij het duo Quadrophonia waarmee hij in 1989 een wereldwijde dancehit scoort met de single Quadrophonia. De twee reizen met deze hit de hele wereld rond en doen optredens in Japan, Australië en de Verenigde Staten. Zijn eerste serieuze schreden op het dj-pad zet Foort in 1994 als hij begint te draaien in Club Carrerra in zijn thuisstad Rotterdam. Na Quadrophonia brengt hij vanaf 1997 platen uit onder de namen Dutch Liquid (samen met Ron Matser) en Funk Function. De muziek bevat elementen van funky techno, deep house en trance. Tracks verschijnen op internationale mix-cd's van dancegrootheden als Sasha, Nick Warren, Dave Seaman, John Digweed en Seb Fontaine. Zijn eerste eigen mixalbum Singularity verschijnt in 2000. De dj heeft een eigen vaste avond in club Stalker te Haarlem. Hij draait verder op onder meer Dance Valley, Drum Rhythm Festival, Aquabest en 4 Elements (Ahoy').

Quadrophonia

2001

Lucien Foort draait zijn progressive en techhouse maandelijks in de grote club Gatecrasher te Sheffield. Hij doet zaken in Miami tijdens de jaarlijkse Miami Winter Music Conference en staat op het hoofdpodium tijdens Dance Valley. Hij draait ook op het gelijknamige festival in club Amnesia op Ibiza. Zijn populariteit in Australië stijgt na optredens op de festivals Slinky en Gatecrasher. Het Britse danceblad Muzik nomineert Foort in de categorie Best BBC Radio One Essential Mix.

2002

In januari verschijnt het dubbelalbum Fluid Compilation met daarop een mix van Lucien Foort samen met Evolution. De dj staat o.a. op de festivals Homelands en Gatecrasher Summer Sound System. Hij maakt zijn Amerikaanse podiumdebuut met een show in club Vinyl te New York.

2003 - 2004

Slice is zowel de titel van een mixalbum als de naam van Foorts radioprogramma op de commerciële dancezender van ID&T. Het programma is in de periode augustus 2003-september 2004 elke vrijdagavond te beluisteren. De producer promoot zijn mixplaat met een wereldtournee met optredens in Europa, de Verenigde Staten, Australië, Azië en Zuid-Amerika.

2005

Lucien Foort In zijn nieuwe studio neemt Foort vanaf maart tracks op met Martijn ten Velden. Hun eerste EP Bleeep! verschijnt in september bij het Britse label Toolroom Records. Voor DJ Disciple doet Foort een remix van het nummer I Get High. Lucien Foorts compositie Colour My Eyes komt op Tiësto's mixcompilatie In Search Of Sunrise 5 en hij maakt remixen van Roger Sanchez' hit Lost en Marly's Saturday.

2006

In maart brengt de dj/producer weer een bezoek aan de Miami Winter Music Conference in Florida. Met zijn nieuwe radioshow Los draait Lucien Foort ook op locatie. In de zomer staat hij onder meer in club BLM9 aan het strand van Bloemendaal. De dj draait ook tijdens het mede door hem georganiseerde, maandelijkse Southend House Sounds in Leeuwarden, Amsterdam en Rotterdam. Samen met ErickE duikt Foort aan het eind van het jaar de studio in om het tweede Sneakerz mixalbum samen te stellen en te produceren.

ErickE

2007

Lucien Foort neemt een paar maanden sabbatical op Jamaica. Daarna gaat hij weer de studio in voor producties van o.a. de track Sound Of Love (featuring Mitch Crown). De single Bassification is een tweede productie samen met Martijn ten Velden. De DJ staat 7 juli in de Deluxe Area's in de ArenA te Amsterdam tijdens het dansevenement Sensation White. Samen met Don Diablo en Baggi Begovic lanceert Lucien Foort de avond Twisted Cultures in Marcanti te Amsterdam. Twisted Cultures is een mix van muziekgenres in verschillende zalen of in één zaal. De eerste editie is op 21 september. In november verbindt Lucien Foort zijn naam aan een eigen Southend sieradenlijn, tegelijkertijd met de lancering van zijn Southend Digidread shirts: shirts met zijn eigen beeltenis.

Don Diablo

2008

Foort maakt plannen voor een eigen platenlabel.

2011

Saxofoniste Candy Dulfer en zanger Earl S zijn te horen op de single Indian Dream.

2013

In het kader van de serie Verrassende Ontmoetingen treedt DJ Lucien Foort 26 april op in 013 te Tilburg in een combinatie met de Tilburg Bigband onder leiding van Meino Remmers en het Dordrechts Philharmonisch orkest onder leiding van Jan Gerrit Adema.

Discografie Lucien Foort

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lucien Foort

Audio/Video Lucien Foort

Video Lucien Foort

A Weekend With Lucien Foort
A Weekend With Lucien Foort
Lucien Foort ft. Candy Du...
Lucien Foort ft. Candy Dulfer & Earl S - Indian Dream (Official Video)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
A Weekend With Lucien Foort

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer