Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LUCIFER

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lucifer

Periode

1972 - 1978

Genre

pop

Lucifer

Zaanse popgroep rond zangeres Margriet Eshuijs die bekend wordt met de single House For Sale. Als het succes terugloopt richt Eshuijs zich op een solo-carrière.
Volledige biografie...

Bezetting

Henny Huisman   drums
Julio Wilson   percussie
Margriet Eshuijs   zang
Job Netten   gitaar

Overige muzikanten

Dick Buysman   basgitaar
Jan Pijnenburg   drums
Ferd Berger   gitaar
Brenda Barthelemy   gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

1973   Dizzy Man's Band
1974   Long Tall Ernie and the Shakers
1974   Sandy Coast
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Lucifer

Zaanse popgroep rond zangeres Margriet Eshuijs die bekend wordt met de single House For Sale. Als het succes terugloopt richt Eshuijs zich op een solo-carrière.

1963 - 1972

De groep Marileens wordt opgericht door Margriet Eshuijs, Ria Dekker, Henny Huisman en Leen Schoen. Het oudste bandlid is twaalf jaar. Margriet heeft dan al ervaring als gitariste van The Bright Stars. The Marileens richten zich op tieners die van hun ouders nog niet op eigen gelegenheid danslokalen mogen bezoeken. Ze treden daarom op in dansscholen in Zaandam, het normale stijldansen wordt verruilt voor 'los dansen op beatmuziek'. Henny Huisman wordt in 1966 vervangen door Nico Fontijn (later op tv te zien als lid van The Surfers) en de naam van de band wordt veranderd in Equipe Z. In 1968 houdt de band het voor gezien. Huisman vormt in 1972 samen met Dick Buysmans en Pinky (Brenda Barthelemy, ex-Names & Faces) Lucifer. De groep speelt naast eigen werk ook covers van The Beatles, The Peddler en Helen Reddy.

Equipe Z Nico Fontijn The Marileens The Surfers

1973

De band pakt alle kansen aan om op te treden: op schepen van de Holland-Amerika lijn en in alle uithoeken van Nederland. De groep maakt haar TV-debuut in het Engelse TV-programma Opportunity Knocks. Kort daarop verschijnen de eerste singles Morning Sun en Open Book, die weinig doen. Pinky verlaat Lucifer. Haar plaats wordt ingenomen door Margriet Eshuijs.

1975

De doorbraak naar het grote publiek komt in april met de single House For Sale, een nummer geschreven door Sklerov/Lloyd en geproduceerd en gearrangeerd door Hans Vermeulen. In augustus scoort de band opnieuw met Scarlet Lady en in november met de single I Can See The Sun In Late December, alle producties van Vermeulen. Het debuutalbum As We Are verschijnt en bereikt de gouden status.

Hans Vermeulen

1976

Lucifer Lucifer doet in februari mee aan het Nationaal Songfestival met het liedje Someone Is Waiting For You. De strijkersarrangementen zijn van Dick Bakker. Hans Vermeulen beëindigt de succesvolle samenwerking met Lucifer na een conflict met platenmaatschappij Bovema-Negram. Aan het eind van het jaar besluit de band tot een vrij forse bezettingswisseling. Henny Huisman, Julio Wilson en Job Netten vormen hun eigen band Match. Ze worden vervangen door gitarist Ferd Berger en drummer Jan Pijnenburg (beiden ex-The Otger Dice Band).

Match Otger Dice

1977

Daarna verschijnt de door Eshuijs geschreven single Self Pity, die in juli een hit wordt. Het album Margriet verschijnt, maar gooit in commercieel en artistiek opzicht geen hoge ogen. Bassist Dick Buysman verlaat de groep en de band ondergaat een derde gedaanteverwisseling.

1978

Omdat de kosten om de band in stand te houden te hoog worden, kiest Margriet Eshuijs voor een solo-carrière en ontbindt Lucifer.

Margriet Eshuijs

Discografie Lucifer

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lucifer

Audio/Video Lucifer

Video Lucifer

Margriet Eshuijs - House ...
Margriet Eshuijs - House for sale (Lucifer)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Margriet Eshuijs - House for sale (Lucifer)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer