Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

LUKAS SIMONIS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Lukas Simonis

Genre

avant-garde, componist, elektronica, experimenteel, gitaar, zang

Online

Officiële website

Lukas Simonis

Lukas Simonis speelt een belangrijke rol in de Rotterdamse avant-garde. Hij heeft zijn wortels in de industriële muziek en noise-rock. Hij is oprichter van o.a. de groepen Dull Schicksal (1984-1999), The Rosebuds, AA Kismet en Coohaven en is te horen in onder meer bands als Morzelpronk, Trespassers W en de ...
Volledige biografie...

Instrumenten

componist, elektronica, gitaar, zang

Genoemd in de biografie van

2006   Dull Schicksal
2008   Huib Emmer

Biografie Lukas Simonis

Lukas Simonis speelt een belangrijke rol in de Rotterdamse avant-garde. Hij heeft zijn wortels in de industriële muziek en noise-rock. Hij is oprichter van o.a. de groepen Dull Schicksal (1984-1999), The Rosebuds, AA Kismet en Coohaven en is te horen in onder meer bands als Morzelpronk, Trespassers W en de Rotterdamse Improvisatie Poel. Vanaf de jaren negentig richt hij zich meer op improvisatie, gebruikmakend van conventionele instrumenten in combinatie met digitale hulpmiddelen, telefoonversterkers en haardrogers. Vanaf de jaren '00 speelt hij soloconcerten en is hij actief in bands en met projecten als Apricot My Lady (met Ann La Berge en de Bohman Brothers), Vril (met Bob Drake en Chris Cutler), Goh Lee Kwang (Kuala Lumpur), The Static Tics (met Henk Bakker en Steve Beresford), Perfect Vacuum (met Dave Marsh), Zoikle (met G.W. Sok) en Kruk (pure improvisatie in wisselende bezettingen). Daarnaast is hij actief als programmeur voor WORM en organiseert hij festivals (Ver Uit De Maat).

In bezetting van

AA Kismet   gitaar, zang
Apricot My Lady   gitaar
Coolhaven   elektronica, gitaar, zang
Dull Schicksal   gitaar, synthesizer, zang
Liana Flu Winks   banjo, gitaar, zang
Morzelpronk   gitaar
Mots D'heures: Gousses, Rames   elektronica, gitaar
Perfect Vacuum   basgitaar, drums, gitaar, toetsinstrumenten, zang
Rotterdamse Improvisatie Poel   gitaar
The Rosebuds   gitaar, zang
The Static Tics   elektronica, gitaar, zang
Trespassers W   gitaar
Zoikle   gitaar

Discografie Lukas Simonis

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Lukas Simonis

Audio/Video Lukas Simonis

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer