Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAZE

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

bron: website MAZE

Genre

hedendaags

Online

Facebook
Officiële website

MAZE

MAZE is een ensemble, ontstaan uit het ensemble MAE, dat de relaties tussen muziek, componist, musici en luisteraars wil herdefiniëren. Het ensemble ontwikkelt muziek waarbij de luisteraar verschillende mogelijkheden krijgt zélf de route door de muziek te navigeren. Dit wordt niet alleen gerealiseerd in de muziek, maar ook in de ...
Volledige biografie...

Biografie MAZE

MAZE is een ensemble, ontstaan uit het ensemble MAE, dat de relaties tussen muziek, componist, musici en luisteraars wil herdefiniëren. Het ensemble ontwikkelt muziek waarbij de luisteraar verschillende mogelijkheden krijgt zélf de route door de muziek te navigeren. Dit wordt niet alleen gerealiseerd in de muziek, maar ook in de presentatie, de opvattingen en uitvoeringspraktijk van de musici. Het repertoire reikt van de experimentele traditie van John Cage, Alvin Lucier, Tony Conrad en Robert Ashley tot en met het werk van hedendaagse kunstenaars als Christian Marclay, Elliott Sharp, Anne La Berge en Yannis Kyriakides. Op 3 oktober 2013 verschijnt het album '(Amsterdam) Memory space' met de compositie 'Memory space' uit 1970 van Alvin Lucier. MAZE heeft hiervoor omgevingsgeluiden van de stad Amsterdam opgeslagen met behulp van een iPod of taperecorder, geheugen en notatie. Vervolgens hebben de ensembleleden de vastgelegde geluiden herschapen met hun eigen instrument, zoals Lucier in zijn compositie ook voorschrijft.

Discografie MAZE

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's MAZE

Audio/Video MAZE

Video MAZE

MAZE: Marclay Recording S...
MAZE: Marclay Recording Session
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
MAZE: Marclay Recording Session

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer