Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAARTEN PETERS AND THE DREAM

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Maarten Peters and The Dream

Periode

1985 - 1988

Genre

pop

Maarten Peters and The Dream

De Nijmeegse singer-songwriter Maarten Peters maakt eerst deel uit van de Frank Boeijen Groep. In 1986 brengt hij samen met zijn groep The Dream een eerste album uit. Zijn romantische Engelstalige luisterpop roept vergelijkingen op met Chris De Burgh. Door gebrek aan succes ontbindt hij in 1988 de band en ...
Volledige biografie...

Bezetting

Maarten Peters   componist, tekstschrijver, zang
Bert Meulendijk   gitaar
Sjoerd van Bommel   drums

Genoemd in de biografie van

1980   Sjoerd van Bommel
1985   Maarten Peters
1986   Bert Meulendijk
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Maarten Peters and The Dream

De Nijmeegse singer-songwriter Maarten Peters maakt eerst deel uit van de Frank Boeijen Groep. In 1986 brengt hij samen met zijn groep The Dream een eerste album uit. Zijn romantische Engelstalige luisterpop roept vergelijkingen op met Chris De Burgh. Door gebrek aan succes ontbindt hij in 1988 de band en gaat hij solo verder. In de jaren negentig is hij als componist, arrangeur en producer onder meer actief voor zijn levenspartner Margriet Eshuijs.

Discografie Maarten Peters and The Dream

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maarten Peters and The Dream

Audio/Video Maarten Peters and The Dream

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer