Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MACHINEFABRIEK

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Machinefabriek

Periode

2004 - heden

Genre

ambient, experimenteel, IDM, noise, pop/rock

Online

Officiële website

Pseudoniemen

Dagpauwoog

Machinefabriek

Machinefabriek is grafisch ontwerper Rutger Zuydervelt uit Arnhem. Zijn experimenteren variëren van ambient, soundscapes, IDM en Noise à la Merzbow. Voordat hij in april 2006 op het label Lampse uit Cyprus zijn eerste officiële cd Marijn uitbrengt, verspreidt Machinefabriek vanaf 2004 tientallen, voornamelijk in eigen beheer en in beperkte oplage ...
Volledige biografie...

Bezetting

Rutger Zuydervelt   elektronica, producer, remixer

Genoemd in de biografie van

2007   Frans de Waard
2012   Jaap Blonk
2013   Michel Banabila

Biografie Machinefabriek

Machinefabriek is grafisch ontwerper Rutger Zuydervelt uit Arnhem. Zijn experimenteren variëren van ambient, soundscapes, IDM en Noise à la Merzbow. Voordat hij in april 2006 op het label Lampse uit Cyprus zijn eerste officiële cd Marijn uitbrengt, verspreidt Machinefabriek vanaf 2004 tientallen, voornamelijk in eigen beheer en in beperkte oplage uitgebrachte EP's. Hij brengt gemiddeld 1 geluidsdrager per maand uit. Zijn werk wordt tot ver over de grenzen gewaardeerd. Het gerenommeerde Britse muziekblad The Wire bespreekt een tijd lang bijna maandelijks een uitgave van Machinefabriek en voegt in 2007 een track van Machinefabriek op een van hun compilaties. In november 2010 reist Machinefabriek naar Japan voor drie optreden in Tokio. Machinefabriek werkt regelmatig samen met (inter)nationale collega's als Celer, Jaap Blonk, Roel Meelkop, Mariska Baars, Gareth Davis, Peter Broderick, Freiband, Aaron Martin en Nils Frahm.

Discografie Machinefabriek

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Machinefabriek

Audio/Video Machinefabriek

Video Machinefabriek

Machinefabriek live at [F...
Machinefabriek live at [F]luister
Machinefabriek - Nov19, 2...
Machinefabriek - Nov19, 2010 Tokyo
Celer / Machinefabriek / ...
Celer / Machinefabriek / Marco Douma - Maastunnel
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Machinefabriek - Nov19, 2010 Tokyo

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer