Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MADDOG

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1972 - 1977

Genre

palingpop

Maddog

Maddog (voorheen: Sympathy) is een jonge vijfmansformatie uit Volendam. Drummer Ton Koning heeft op zijn negende drumles gehad van IJf Blokker (Barend Servet). De groep speelt regelmatig samen met hun plaatsgenoten Left Side. Op het repertoire staat palingpop met invloeden uit country. De eerste single It's Gonna Be Better behaalt ...
Volledige biografie...

Bezetting

Jan Smit (1)   gitaar, zang
Kees Tuyp   zang
Jan Buys   gitaar
Ton Koning   drums
Kees Kroon   basgitaar

Biografie Maddog

Maddog (voorheen: Sympathy) is een jonge vijfmansformatie uit Volendam. Drummer Ton Koning heeft op zijn negende drumles gehad van IJf Blokker (Barend Servet). De groep speelt regelmatig samen met hun plaatsgenoten Left Side. Op het repertoire staat palingpop met invloeden uit country. De eerste single It's Gonna Be Better behaalt in juni 1973 de Top 40. Het nummer wordt door veel recensenten vergeleken met The Cats. De laatste hitsingle My Morning Sun wordt in 1975 door Veronica uitgeroepen tot Alarmschijf. Gitarist Jan Buys en drummer Ton Koning gaan na Maddog verder met de band Spryng.

Discografie Maddog

In de discografie worden officiƫle opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Maddog

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer