Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAINSTREET

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - 2016

Genre

boybands, tieneridolen

Online

Officiële website
Facebook

MainStreet

MainStreet is een Nederlandse boyband. In 2012 doen ze mee aan het Nationaal Junior Eurovisie Songfestival. Ze winnen niet, maar worden binnen een jaar een enorm populaire jongensgroep.
Volledige biografie...

Bezetting

Owen Playfair   zang
Daan Zwierink   zang
Nils Käller   zang
Rein van Duivenboden   zang

Biografie MainStreet

MainStreet is een Nederlandse boyband. In 2012 doen ze mee aan het Nationaal Junior Eurovisie Songfestival. Ze winnen niet, maar worden binnen een jaar een enorm populaire jongensgroep.

2011 - 2012

MainStreet ontstaat in 2011 als Nils Käller, Daan Zwierink, Owen Playfair en Rein van Duivenboden individueel auditie doen voor het eerste seizoen van het talentenprogramma The Voice Kids. Geen van allen haalt de televisieshows maar de jongens kunnen het goed met elkaar vinden en houden contact. De vier richten de groep MainStreet op en met Nils op gitaar schrijven zij het liedje Stop The Time. Met het nummer doen zij auditie voor het Nationaal Junior Eurovisie Songfestival 2012. De boyband mag mee doen aan de finale. Ze mogen Nederland niet vertegenwoordigen maar de eerste stap naar bekendheid is gezet.

2013

In januari tekent de groep bij New Skool Records, een nieuw label opgericht door producers Future Presidents in samenwerking met Universal. De eerste single heet Mind Is Blown en wordt 15 februari uitgebracht. Het debuutalbum Breaking The Rules volgt in maart en komt op 1 binnen in de albumcharts. De eerste concerten zijn binnen een uur uitverkocht. Na het succes van de Britse groep One Direction lukt het nu ook een Nederlandse boyband om meisjes in extase te krijgen. Bij de concerten van MainStreet overstemmen de gillende pubermeisjes de muziek bijna. De groep treedt op in populaire jeugdprogramma's als Zapp Kids Top 20 en De BZT Show.

Future Presidents

2014

In oktober komt het tweede album Runaway uit. In november presenteren ze hun eerste boek, het verhaal Een Onverwacht Spannende Vakantie is bedacht en geschreven door de fans van de groep.

2015

Op 5 mei is MainStreet één van de ambassadeurs van de vrijheid. In een helikopter gaan ze het land door om te spelen op de verschillende bevrijdingsfestivals. De opnames van die dag zijn verwerkt in de videoclip bij het nummer 'Pass it on'. Giel Beelen breekt op 10 december een live-optreden van de groep af omdat hij het te slecht vindt. De boyband zingt een medley van covers in Beelens ochtendshow. Diezelfde avond nog neemt MainStreet revanche in RTL Late Night.

2016

Op 6 april kondigt de groep aan te zullen stoppen. Er verschijnt een laatste videoclip ('Goodbye') en op 19 juni is er een afscheidsconcert in TivoliVredenburg in Utrecht.

Discografie MainStreet

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's MainStreet

Audio/Video MainStreet

Video MainStreet

MainStreet - Mind Is Blown
MainStreet - Mind Is Blown
Junior Songfestival - Mai...
Junior Songfestival - Mainstreet - Stop The Time - Officiële Videoclip (2012)
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
MainStreet - Mind Is Blown

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer