Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAISON DU MALHEUR

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

2011 - heden

Genre

rhythm & blues

Online

Facebook
Officiële website

Maison du Malheur

Maison du Malheur is een feestelijk klinkende rootsband rondom de Amsterdamse zanger, gitarist en liedjesschrijver J.P. Mesker (ex-The Skidmarks). In de band zitten onder meer drummer Martin de Ruiter en contrabassist Donné la Fontaine uit het trio T-99. De band groeit uit tot een negen man sterke bezetting. Het repertoire ...
Volledige biografie...

Bezetting

Hector Wijnbergen   piano
Martin de Ruiter (2)   drums
Arno Bakker   sousafoon, trombone
Wouter Hakhoff   trompet
Jeroen Mesker   banjo, gitaar, zang
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2011   The Skidmarks
2012   T-99

Biografie Maison du Malheur

Maison du Malheur is een feestelijk klinkende rootsband rondom de Amsterdamse zanger, gitarist en liedjesschrijver J.P. Mesker (ex-The Skidmarks). In de band zitten onder meer drummer Martin de Ruiter en contrabassist Donné la Fontaine uit het trio T-99. De band groeit uit tot een negen man sterke bezetting. Het repertoire is een bonte dansbare mix van rhythm & blues, honky tonk, jazz, hoempa, mariachi en Balkan, geïnspireerd door onder meer Fats Waller, Professor Longhair en Howlin' Wolf. Maison du Malheur laat voor het eerst van zich horen tijdens editie 2011 van het festival Into The Great Wide Open op Vlieland. De show levert de band in 2011 en 2012 meer dan honderd optredens op, onder meer tijdens het rondtrekkende festival De Parade (2011), als voorprogramma van de Australische bluesmuzikant C.W. Stoneking (najaar 2011) en op het popfestival Rock For People in Tsjechië (2012). Het eerste album Waiting For Trouble To Come (2012) verschijnt in eigen beheer. De meeste nummers voor het volgende album schrijft Mesker onderweg naar Tsjechië. In januari 2013 gaat Maison du Malheur met een bakfietspodium dwars door Groningen voor straatoptredens tijdens Eurosonic en speelt de band aan het slot van het Noorderslagweekend in de Oosterpoort. Het tweede album Wicked Transmission verschijnt op 25 maart 2013 bij Excelsior Recordings in samenwerking met het label Tikkeboemtsjing. De plaat is geproduceerd door de band samen met Thomas Olivier. Na een optreden in het Duitse Krefeld op 30 maart, start vanaf 1 april een uitgebreide Nederlandse clubtournee. Op 14 juli 2013 staat de band op North Sea Jazz en in augustus op Lowlands. Het nummer Voyage Voyage is te horen op de achtergrond van een in India opgenomen reclamespot van Heineken die wereldwijd wordt gebruikt. Voyage Voyage was in 1986 een hit voor de Franse zangeres Desireless. Bandleden Hector Wijnbergen en Thijs Elzinga spelen ook in de bluesband Breaking Levees.

Discografie Maison du Malheur

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Maison du Malheur

Audio/Video Maison du Malheur

Video Maison du Malheur

Maison du Malheur op de P...
Maison du Malheur op de Parade, 2011
Maison du Malheur - Jailb...
Maison du Malheur - Jailbird
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Maison du Malheur - Jailbird

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer