Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MALA VITA

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mala Vita in 2012

Periode

2001 - heden

Genre

mestizo, wereldmuziek

Online

Officiële website

Mala Vita

In de zomer van 2001 besluiten een punkzanger en een reggaegitarist iets nieuws te doen. Geïnspireerd door jaren-vijftigska, mediterrane volksmuziek en patchanka richten zij een band op die geen grenzen kent. Ska, punk, dub, rumba, rock en reggae smelten samen in de nummers van Mala Vita. Later komen daar ook ...
Volledige biografie...

Bezetting

Mickael Franci   gitaar, zang
Emil Kunto   accordeon
Davor Lazic   gitaar
Michel Schoots   drums
Erik Jan Bosch   basgitaar

Overige muzikanten

Sin Banovic   drums
Patrick Kuschel   basgitaar

Genoemd in de biografie van

2009   JaH6
2010   Ross Curry
2010   Urban Dance Squad
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Mala Vita

In de zomer van 2001 besluiten een punkzanger en een reggaegitarist iets nieuws te doen. Geïnspireerd door jaren-vijftigska, mediterrane volksmuziek en patchanka richten zij een band op die geen grenzen kent. Ska, punk, dub, rumba, rock en reggae smelten samen in de nummers van Mala Vita. Later komen daar ook balkanbeats bij, vooral als leden uit Balkanlanden zich aanmelden.

2001

Nadat in 2001 een punkzanger en een reggaegitarist Mala Vita oprichten, kost het hen weinig moeite om ook andere muzikanten enthousiast te maken voor hun muziek. Binnen een paar maanden heeft Mala Vita een complete, uitgebreide bezetting met onder meer een trompettist.

2002 - 2004

Mala Vita noemt zichzelf wel eens The Italian-Bosnian-Dutch Connection. De bezetting van Mala Vita is sinds 2001 wel enkele keren gewijzigd. In 2004 bestaat de band uit zeven gepassioneerde muzikanten van Italiaanse, Bosnische en Nederlandse afkomst, wonend in Rotterdam, Delft en Den Haag.

2005

Mala Vita Begin 2005 brengt Mala Vita zijn eerste cd uit, Mani Fiesta, bij het label Bula Music. Het album bevat een liveregistratie van het legendarische optreden dat de band geeft voor een uitverkocht Paard van Troje in Den Haag. Daarna komt het leven van Mala Vita in een stroomversnelling terecht en speelt de band in grote popzalen en op diverse festivals door heel Nederland en België, waaronder op Lowlands. Als klap op de vuurpijl wint Mala Vita in 2005 een Essent Award.

2006 - 2007

Mala Vita Mala Vita werkt aan zijn eerste studioalbum. Gambeat, Manu Chao's bassist, komt speciaal voor Mala Vita naar Nederland. Hij leerde de muzikanten kennen via het internet en wil hun album produceren. 'Dat betekent hard werken', vertelt Mala Vita's frontman Mickael. 'Hij legt de vinger op de zere plek: we willen te graag ingewikkelde nummers met veel akkoordwisselingen. Bij Manu Chao weet je dat het simpelweg om het liedje draait.' Mala Vita klinkt op het album Disorganizzata dat in de lente van 2007 verschijnt inderdaad heel anders dan op voorganger Mani Fiesta. Dit komt niet alleen door Gambeat. De muzikale en tekstuele invloed van de twee nog vrij nieuwe bandleden uit Bosnië is minstens zo groot.

2008 - 2009

Mala Vita heeft een druk tourschema en speelt onder meer op het hoofdpodium van de Nijmeegse Vierdaagse Feesten, maar vindt toch tijd om te werken aan En Exilio. Dit tweede studioalbum presenteert de groep op 19 maart 2009 in het Paard van Troje in Den Haag. 'En exilio' is Spaans voor 'in ballingschap'. De bandleden hebben hun wortels in diverse Europese landen en een aantal verlieten huis en haard vanwege de verwoestende oorlog in ex-Joegoslavië. Op de cd is het gevoel van ontheemding dat veel migranten hebben een belangrijk thema. De Marokkaanse rapper Salah Edin (ook bekend van Nederlands Grootste Nachtmerrie) levert een bijdrage aan het nummer Ritmo Di Protesta. En Exilio is gemixt door Werner Pensaert. Deze Belg werkte eerder met U2, Live en K's Choice. In de zomer van 2009 speelt de groep op welbekende festivals als Sziget in Hongarije.

Salah Edin

2011

Mala Vita in 2011 Mala Vita werkt in het voorjaar met producer Michel Schoots (Urban Dance Squad) aan de preproductie voor het derde album. Halverwege het jaar wordt Schoots de nieuwe drummer van de band. Erik Jan Bosch, Mala Vita-bassist van het eerste uur is, keert terug in de bezetting.

Michel Schoots Urban Dance Squad

2012

Mala Vita in 2012 Op 12 januari geeft Mala Vita een concert in de 3FM Tent tijdens het festival Eurosonic in Groningen.

Discografie Mala Vita

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mala Vita

Audio/Video Mala Vita

Video Mala Vita

Mala Vita - El Camino
Mala Vita - El Camino
Mala Vita - Ubriacatevi.mov
Mala Vita - Ubriacatevi.mov
Mala Vita - Give it up ...
Mala Vita - Give it up   Speakers-Delft    6-1-2012
Mala Vita - Don't Leave M...
Mala Vita - Don't Leave Me Lonely (official video)
Mala Vita - Plesi
Mala Vita - Plesi
Mala Vita Video - Balkanize
Mala Vita Video - Balkanize
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
Mala Vita - Don't Leave Me Lonely (official video)

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer