Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MAMA DC

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mama DC in 2012

Periode

2009 - heden

Genre

funk, pop/rock

Online

Facebook
Officiële website

Pseudoniemen

Mamadc

Mama DC

Mama DC is een funkband met leden uit Amsterdam en Haarlem, in 2009 opgericht door zangeres Leoni Santander en bassist Jeroen van Hoof uit Bayuba Cante. De band vermengt funk met rock, dance en invloeden uit Wereldmuziek. De nummers Bapu en Lelo (Ley Low), geschreven door Santander samen met Morgan ...
Volledige biografie...

Bezetting

Natalie Ilario   achtergrondzang
Samir Bashir   gitaar
Emilie Cleuver   percussie
Jeroen Van Hoof   basgitaar, zang
Wobbe Visser   drums
Meer resultaten... Minder resultaten

Genoemd in de biografie van

2012   Bayuba Cante

Biografie Mama DC

Mama DC is een funkband met leden uit Amsterdam en Haarlem, in 2009 opgericht door zangeres Leoni Santander en bassist Jeroen van Hoof uit Bayuba Cante. De band vermengt funk met rock, dance en invloeden uit Wereldmuziek. De nummers Bapu en Lelo (Ley Low), geschreven door Santander samen met Morgan Grossman, worden gebruikt in de Amerikaanse speelfilm The War Boys (regie: Ron Daniels) die in 2009 in première gaat tijdens het International Latino Film Festival in New York. Voor het nummer Mama DC wordt een animatiefilm gemaakt door Bouwine Pool samen met Johan Klungel and Patrick Chin. Op 25 februari presenteert Mama DC in het Patronaat te Haarlem het debuutalbum Supernatural.

Discografie Mama DC

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mama DC

Audio/Video Mama DC

Video Mama DC

MAMA DC
MAMA DC
MAMA DC "Riot" Live
MAMA DC "Riot" Live
Heeft u ongewenste inhoud gesignaleerd? Maak hier melding van.
MAMA DC

Alle video's

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer