Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MANDY HUYDTS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Mandy Huydts

Periode

1969 - heden

Genre

pop, zang

Online

Officiële website

Mandy Huydts

Zangeres Mandy Huydts (Hilversum, 9 april 1969) zingt drie jaar bij Kinderen Voor Kinderen. Ze is dochter van Jan Huydts, de directeur van het conservatorium in Hilversum. In 1986 maakt ze deel uit van de meidengroep Frizzle Sizzle. Vanaf 1990 vormt ze twee jaar het duo Mandy & Justian. Ze ...
Volledige biografie...

Instrumenten

zang

Genoemd in de biografie van

2011   Toppers

Biografie Mandy Huydts

Zangeres Mandy Huydts (Hilversum, 9 april 1969) zingt drie jaar bij Kinderen Voor Kinderen. Ze is dochter van Jan Huydts, de directeur van het conservatorium in Hilversum. In 1986 maakt ze deel uit van de meidengroep Frizzle Sizzle. Vanaf 1990 vormt ze twee jaar het duo Mandy & Justian. Ze zingt enige tijd in het achtergrondkoor van René Froger voordat ze in 1994 haar eerste soloplaat uitbrengt. Huydts leent haar stem daarnaast voor o.a. nasynchronisatie bij tekenfilms, reclamespots, achtergrondkoortjes en begintunes van televisieprogramma's. Begin mei 2011 zit ze in de vakjury van het Eurovisie Songfestival en eind mei 2011 zingt ze in het achtergrondkoor tijdens Toppers In Concert in de Amsterdam ArenA.

In bezetting van

Frizzle Sizzle   zang
Justian & Mandy   zang
Kinderen Voor Kinderen   zang
René Froger   zang
The Eurostars   zang

Discografie Mandy Huydts

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Foto's Mandy Huydts

Audio/Video Mandy Huydts

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer