Pop / Rock Dance Hiphop Jazz Wereld Klassiek Hedendaags Podia Festivals Genreboom

MANUEL HUGAS

Overzicht | Biografie | Discografie | Foto's | Audio/Video

Periode

1968 - heden

Genre

basgitaar, sessiemuzikanten

Manuel Hugas

Zonder een conservatoriumopleiding leert Manuel Hugas op autodidactische wijze basgitaar spelen. Hij speelt onder meer in de band van Jan Akkerman en Candy Dulfer en werkt als sessiemuzikant met diverse artiesten.
Volledige biografie...

Instrumenten

basgitaar

Genoemd in de biografie van

1996   Nico Brandsen
1999   Daniël Boissevain
1999   Ro Krom
Meer resultaten... Minder resultaten

Biografie Manuel Hugas

Zonder een conservatoriumopleiding leert Manuel Hugas op autodidactische wijze basgitaar spelen. Hij speelt onder meer in de band van Jan Akkerman en Candy Dulfer en werkt als sessiemuzikant met diverse artiesten.

In bezetting van

Candy Dulfer   basgitaar
Daughters Of Soul   basgitaar
De Grote Muf   basgitaar
Free Kick   basgitaar
Jan Akkerman   basgitaar
Jazzmeteors   basgitaar
Kane   basgitaar
Liquid Spirits   basgitaar
Loïs Lane   basgitaar
Otis Redding Revue   basgitaar
Ro & Paradise Funk   basgitaar
Vitobrothers   basgitaar

1968

Manuel Hugas wordt geboren op 30 mei 1968 in Den Haag. Hij groeit op in een artistiek gezin. In 1964 is zijn vader een van de oprichters van cabaret PePijn. Naast het cabaret speelt hij in speelfilms en musicals.

1974

Manuel kruipt op 6-jarige leeftijd achter het drumstel. Hij is niet zo zeer gefascineerd door het geluid, als wel door de afmeting van het instrument.

1980

Manuel Hugas is twaalf jaar en drumt in een coverbandje. Na een repetitie laat een vriend zijn basgitaar bij hem thuis staan. Uit nieuwsgierigheid pakt Manuel het instrument op om er wat mee te klooien. Hij is gegrepen door het geluid en gaat verder als bassist.

1988

Hugas is een autodidact. Hij luistert veel naar jazz en jazzrock en bestudeert veel muziek van onder meer Miles Davis. In 1988 speelt hij in de fusionband Free Kick en staat met de groep op het North Sea Jazz Festival.

Free Kick

1993 - 2002

Begin jaren negentig speelt Manuel Hugas in de band van Jan Akkerman. Met deze meestergitarist maakt hij vier albums. Hij tourt langs theaters en staat op grote podia. Eind jaren negentig maakt hij deel uit van Candy Dulfer & The Funky Stuff. Hij reist door Europa, Amerika en Japan. Hugas is te horen op haar album Live In Amsterdam dat in 2001 verschijnt. In 2001 komt ook het gelijknamige debuut van Ivar uit. Hugas is hierop te horen als gastmuzikant en begeleidt hem regelmatig tijdens concerten. Tussen 1997 en 1999 maakt Hugas deel uit van de band Ro & Paradise Funk.

Candy Dulfer Ivar Jan Akkerman Ro & Paradise Funk

2003

In februari neemt Kane in de Pepsi Stage in Amsterdam het unpluggend-album February op die in de zomer van 2004 uitkomt. Hugas doet als sessiemuzikant mee op het album. In het najaar wordt hij hoofdvakdocent aan de popafdeling van het Amsterdamse conservatorium. Hij speelt ook mee met Lois Lane.

Kane Loïs Lane

2004

In de zomer tourt hij met de show Daughters of Soul door Finland, Frankrijk en Spanje. In de show zingen onder meer de dochters van Nina Simone en Chaka Khan. Daarnaast speelt hij samen met Erik Hoebe (drums) en Wiboud Burkens (toetsen) in het jazztrio The Vito Brothers. Een multimediaproject met geïmproviseerde muziek op bestaande beelden van films en documentaires. Hun debuutalbum verschijnt op het kleine label Dox Records. Met de zanger U-Gene en Wiboud Burkens formeert hij de hiphop/soulgroep Liquid Spirits. Met deze band staat hij op het North Sea Jazz Festival. De bassist levert bijdragen op de cd en de dvd Tussen Zoet & Zout van zanger Jan Tekstra.

Daughters Of Soul Jan Tekstra Liquid Spirits Vitobrothers

2006

Manuel Hugas speelt mee op On Patrol, het eerste soloalbum van Monique Klemann (Loïs Lane).

Monique Klemann

2007

De bassist levert bijdragen op het eerste soloalbum Reboot Your Soul van trompettist Rob van de Wouw (Rotterdam Jazz Orchestra) dat eind januari verschijnt. Hugas gaat in de periode november/april op theatertournee met de roadmusical Route 66. De cast bestaat uit Frank Lammers, Bastiaan Ragas, Loes Haverkort, Jim de Groot, Juda Goslinga, Alexandra Alphenaar en de Haagse zanger Martin van der Starre. De begeleidingsband wordt naast Burkens gevormd door J.B. Meijers, Wiboud Burkens, Cyril Directie en Martijn Bosman.

Bastiaan Ragas J.B. Meijers Jim de Groot Wiboud Burkens

2008

Manuel Hugas speelt in de begeleidingsband van Steye (Stije Hallema) tijdens de promotietournee van diens debuutalbum I'm Just Here To Make You Feel Warm.

Steye

2009

Samen met Wiboud Burkens produceert Hugas Take 6, een cd in de serie Unsigned van Muziek Centrum Nederland (voorheen Popinstituut) die geheel in het teken staat van acts die pop combineren met jazz.

Discografie Manuel Hugas

In de discografie worden officiële opnamen die zijn uitgebracht van de betreffende persoon, band of ensemble per soort geluidsdrager chronologisch opgesomd. Meerdere uitgaven binnen hetzelfde jaar staan alfabetisch gerangschikt. Bij Gastbijdragen worden alleen bijdragen gelinkt aan platen van acts die een volledige vermelding hebben in de Muziekencyclopedie. Dit overzicht is bedoeld als index en biedt daarom geen volledige opsomming. Als muzikanten ook deel uitmaken van de bezetting van een band die in de encyclopedie staat, zijn de discografische gegevens terug te vinden bij de desbetreffende band.

Audio/Video Manuel Hugas

Er is nog geen audio- of videomateriaal aanwezig.
Zelf audio of video toevoegen

Zelf audio of video toevoegen

Muziekencyclopedie.nl op Facebook Muziekencyclopedie.nl op Twitter

reageer